Navijačka tribina

VIDEO Armada se na sinoćnjoj utakmici prisjetila početka napada na Vukovar. Pogledajte poruku

P. N., Edi Prodan

Fotpo Vedran Karuza

Fotpo Vedran Karuza

Prije utakmice Klub navijača Armada Rijeka i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organizirali su dobrovoljno darivanje krviPripadnici Armade prisjetili su se na sinoćnjoj utakmici napada na Borovo Naselje koji je započeo 25. kolovoza 1991. godine i smatra se stvarnim početkom opsade Vukovara, najkrvavije bitke u Domovinskom ratu.


Vukovarskim braniteljima odali su počast sljedećom porukom.


“Prve živote u najkrvavijoj bitki ste dali. Od svojih ideala niste odustali. Svakom vojniku jedinstven primjer heroja postali. Vukovar zlatnim slovima u hrvatsku i svjetsku vojnu povijest upisali. Borovo Naselje 25. 08. 1991.”.

Prije utakmice Klub navijača Armada Rijeka i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organizirali su dobrovoljno darivanje krvi, tradicionalno u press centru stadiona Kantrida.


– Iznimno smo zadovoljni odzivom darivatelja krvi okupljenih u Armadi jer u svgea tri sat koliko je darivanje bilo trajalo prikupljeno je čak 59 doza krvi. Među njima je i devet novih darivatelja što nas posebno veseli, istaknula nam je Petra Šuljić, ravnateljica GD Crvenog križa Rijeka.


Ono što dodatno daje na važnosti akciji organiziranoj uoči utakmice između Rijeke i Varaždina, je činjenica da su zalihe krvi zbog turističke sezone znatno bile snižene.


Akciju darivanja krvi popratili su prigodnom darovima i HNK Rijeka, Pivovatra Morčić iz Velog Brguda te Radnik Opatija.