SuperSport HNL

Veznjak Rijeke uoči ogleda u Varaždinu: “Vjerujem da je ovo početak boljih gostujućih izdanja”

Denis Frančišković

Veldin Hodža/V. KARUZA

Veldin Hodža/V. KARUZA

Pokušat ćemo sad u ove dvije utakmice poboljšati taj lošiji gostujući učinak - kaže Veldin Hodža



RIJEKA Rijeci su privremeno »potkresana« krila, zbog žutih kartona pravo nastupa nema Marco Pašalić, a zbog ozljede Marko Pjaca. Doda li se njima ozljeda Brune Gode, lijevog bočnog igrača, sasvim je jasno da su Bijeli lišeni pomoći svojih ponajboljih igrača na krilnim pozicijama uoči današnjeg gostovanja kod Varaždina. Doduše, niti kod domaćina situacija nije ništa bolja, naprotiv…


Izostanak Pašalića i Pjace uvelike diktira i sastav i sustav. Na lijevom krilu sasvim je izvjesna zamjena Alen Grgić, no u sustavu s jednim zadnjim veznim nedostaje još jedan igrač u ofenzivnijem dijelu veze. Veldin Hodža znao je odigrati tu ulogu, a moguće je i da se danas pridruži Fruku iako je možda puno izvjesnija riječka opcija s dva zadnja vezna pri čemu bi mladi hrvatski reprezentativac u srcu momčadi više ordinirao s Lindonom Selahijem. Marijan Čabraja sigurna je alternacija za Godu. Više je startnih opcija Bijelih za današnju utakmicu. Dosta toga ovisi i o stanju povratnika iz reprezentacije Emmanuela Bande. Jedna od opcija mogao bi biti i sustav 3-5-2, ali teško da će Sopić pribjeći toj varijanti.


Bilo kako bilo, Rijeka ima dovoljno širok roster, što potvrđuje i trener. Kao i dovoljno unutranjih rezervi. Igrat će najspremniji, kaže Sopić.




U tom smislu otvara se mogućnost i da Momo Yansane zaigra na lijevom krilu umjesto Pjace, ali Gvinejac u posljednje vrijeme i nije u nekoj formi. Vidjelo se to dobro protiv Triestine. Između Sopićevih riječi u najavi dalo se naslutiti da je Yansane jedan od onih s kojim nije previše zadovoljan. No, tko zna, možda i on dobije prigodu za iskupljenje i postane Rijekin »joker«. Jer igrač je koji je rješavao brojne utakmice Sheriffa u Europi. Od njega se s pravom puno očekuje…


Bit će zanimljivo


– Varaždin je dobra momčad i čeka nas teška utakmica. Domaćini igraju atraktivno i rasterećeno. Bit će zanimljivo – kaže Veldin Hodža koji je odigrao dva puta po 90 minuta za mladu reprezentaciju, u prijateljskoj utakmici sa Slovačkom (2:2) i gostujućoj kvalifikacijskoj pobjedi u Bjelorusiji (0:1).


– U reprezentaciji je bilo jako dobro, atmosfera je bila sjajna i pobijedili smo u važnoj utakmici. Meni je to sve jako dobro došlo da ostanem u ritmu. Riječki stožer? Da, ali to ništa ne mijenja u pristupu. Treneri su korektni prema svima i nema privilegiranih u najboljoj mladoj vrsti.


Hodža je pokazao dobro formu iako u posljednje vrijeme manje igra u Rijeci. Razlog je jasan, igra se sa Selahijem kao jedinim klasičnim zadnjim veznim.


– Imam malo manju minutažu u klubu, ali na meni je da radim i nametnem se. Uz to moram iskoristiti svaku pa i najmanju minutažu, bila ona pet ili 90 minuta. Dosadašnji učinak? Imamo sjajne rezultate. Imamo i odličnu atmosferu u momčadi, sinergija s navijačima nosi nas dalje.


Hodža je postao standardno dobar igrač, ali igrač je koji još uvijek sazrijeva…


– Sve se, iskreno, može poboljšati. Neke stvari koje su malo bolje ne treba zapostaviti, a lošije stalno popravljati. Ne volim pričati o sebi, slušam savjete trenera i tako ispravljam loše stvari.


Opus Arena


Početak zadnje runde ove godine Riječanima servira tri gostovanja. Kod Varaždina i Osijeka u prvenstvu i Cibalije u Kupu.


– Sigurno da bih volio da dobijemo sve četiri utakmice, naravno i onu u Kupu protiv Cibalije. No, to je nogomet. Gostovanja? Svaka je utakmica zahtjevna. Bit će malo teže, ali idemo po šest bodova. Pokušat ćemo sad u ove dvije utakmice poboljšati taj lošiji gostujući učinak.


Varaždin je »u konopcima« držao Dinamo u posljednjoj domaćoj utakmici. Završilo je 1:1 golom Modrih u nadoknadi.


– Jako su dobra momčad. Vole se nadigravati, pogotovo na domaćem terenu. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i pokušati iskoristiti njihove mane. Na Rujevici smo protiv njih dominirali do 60. minute, a kasnije imali »crnu rupu« koju su oni iskoristili. Na kraju smo uspjeli uhvatiti remi. Ovo je sada sasvim nova utakmica i nova prilika za nova tri boda.


Vrlo brzo krenut će i mini slavonska turneja


– Radujemo se ogledu na Opus Areni, to je novi stadion na kojem još nismo igrali. Znamo i kakva je Osijek momčad, a nakon toga Cibaliju moramo maksimalno ozbiljno shvatiti.


Rijekini igrači nemaju posebnih imperativa, ali naslov jesenskih prvaka je u igri. I golica maštu…


– Jesenski naslov? Bilo mi nam drago da se tako karte sada poslože. Odlazak na stanku i blagdane bio bi još ugodniji, no ne treba stvarati nikakav pritisak. Imamo dobru momčad i vidjet ćemo kamo će nas sve odvesti na kraju sezone – zaključuje Hodža.



Standings provided by Sofascore