Robert Mudražija

Veznjak Kopenhagena i bivši igrač Osijeka: “Kekova Rijeka je bila jača i ozbiljnija, ali ni ovu nećemo podcijeniti”

Mateo Sučić

Robert Mudražija

Robert Mudražija

Nama je Rijeka u ovom trenutku utakmica sezone, svi očekuju da uđemo u grupnu fazu Europske lige - kaže Mudražija



RIJEKA  Hrvatski veznjak Robert Mudražija odigrao je prvo poluvrijeme utakmice u kojoj je Kopenhagen u nedjelju remizirao kod Vejla (2:2) i nastavio tražiti svoj put povratka u natjecateljsku formu nakon što je dugo izbivao zbog ozljede koljena. Vratio se još krajem lipnja, odradio europske utakmice protiv Bašakšehira i Manchester Uniteda, ali i dalje traži razinu forme zbog koje je u siječnju 2019. godine iz Osijeka realizirao transfer u danskog velikana.


Na početku sezone u prvenstvenim utakmicama i njegov Kopenhagen se muči, bod protiv Vejla je prvi i jedini koji su osvojili nakon tri kola domaćeg prvenstva.


– Što se dogodilo? Rekao bih da nas je ispraznila dugačka prošla sezona. Dok su svi bili zatvoreni kod kuće, nama je bilo dozvoljeno trenirati pa se može reći da osjećamo posljedice toga. Ne znam kako drukčije objasniti da nam se dva puta u završnici utakmice dogodi pad koncentracije pa dobijemo golove iz prekida, poklope se neopreznost, umor… – kaže Mudražija, koji je svjestan da je neuvjerljiv ulazak Kopenhagena u domaće prvenstvo povećao apetite na Kvarneru.


Ozbiljnost




Ne toliko na Rujevici, koliko među navijačima Rijeke, koji vjeruju u iznenađenje.


– Znam kako je to u Hrvatskoj, ali u Danskoj je druga priča, svakog se suparnika shvaća maksimalno ozbiljno, analiziraju se njegove snage i slabosti do najsitnijih detalja i tako pristupamo i utakmici s Rijekom. Vidimo na početku Europske lige da je puno favorita otpalo s obzirom na to da se igra na jednu utakmicu. Mi jesmo papirnati favoriti, ali u jednoj utakmici to ništa ne znači, kada je Rijeka došla do ovdje, sigurno želi i plasman u grupnu fazu.


Mudražija je još pretprošle sezone igrao u HNL-u, samim time ni Rijekina momčad mu neće biti nepoznanica.


– Dok sam ja bio u Osijeku, ta Rijeka s Kekom je bila ozbiljnija i jača od ove danas, ali s obzirom na to da su završili treći i osvojili Kup, znači da imaju kvalitetu. Ne smijemo i nećemo ih podcijeniti, iako ne bježimo od uloge favorita. Vjerujem u svoju momčad i prolaz, znam da će biti teško, ali mislim da ne bismo trebali imati problema. Morat ćemo biti pažljivi i koncentrirani, jer jedan detalj može odvesti utakmicu na sasvim drugu stranu.


Osim individualne kvalitete, velika prednost Kopenhagena može biti i to iskustvo igranja europskih utakmica koje je kudikamo izraženije nego kod Rijeke.


– Mislim da je to iskustvo igranja važnih utakmica najveći faktor na našoj strani. Dobro smo organizirani, primamo malo pogodaka i to nas čini jakima u Europi, gdje čak 34 utakmice nismo dobili više od jednog gola. Nama je Rijeka u ovom trenutku utakmica sezone, svi očekuju da uđemo u grupnu fazu Europske lige.


Ulaganja


Riječani će se u Kopenhagenu pokušati predstaviti u što boljem svjetlu, a Mudražija je posebno istaknuo dva igrača na koja treba obratiti pozornost.


Šteta samo što je koronavirus sve poremetio i što neće biti gledatelja, mislim da bi i navijačima Rijeke bio lijep doživljaj osjetiti atmosferu Parkena – kaže Mudražija


– Vidio sam da je otišao Čolak koji bi bio velika prijetnja da je tu, znam i da Rijeka ima nešto problema s ozljedama, ali tu je kapetan Andrijašević, pa Murić sa svojom ljevicom, znam da ima još dobrih igrača na koje ćemo morati pripaziti.


Iako Kopenhagen u hrvatskim okvirima nije zvučno ime, Mudražija se iz prve ruke uvjerio da je riječ o velikom klubu.


– Ovdje je stvarno sve na najvišoj razini, produljio sam ugovor za godinu dana i to mi daje nekakvu sigurnost da vjeruju u mene i da su me spremni čekati. U klub se stvarno puno ulaže, ne samo u igrače, nego i u struku. Iz Premiershipa su došli analitičar i glavni doktor, kondicijski trener je stigao iz Malmöa i reprezentacije Danske. Posljedica toga su i rezultati, klub je na dobrom glasu, a te europske utakmice igramo stvarno dobro. Šteta samo što je koronavirus sve poremetio i što neće biti gledatelja, mislim da bi i navijačima Rijeke bio lijep doživljaj osjetiti atmosferu Parkena – zaključio je Robert Mudražija.