Antonio Ivančić

Veznjak Istre 1961 uoči sutrašnjeg susreta s “bijelima”: “Sve što Rijeka inače dobro radi, Osijek je uspio zaustaviti”

Ivica Cerovac

Antonio Ivančić/Foto M. MIJOŠEK

Antonio Ivančić/Foto M. MIJOŠEK

Osječani su me ugodno iznenadili načinom kako su odigrali tu utakmicu. Zatvorili su Riječanima sredinu i sveli ih na ubačaje sa strane koje su lakoćom rješavali, bili su na svakoj lopti i visokim pritiskom stvarali probleme - kaže Ivančić



PULA Polako se bliži trenutak kad će se lopta, nakon više od tri mjeseca iščekivanja, opet zakotrljati travnjakom »Drosine« na službenoj utakmici. Posljednji put u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, Puljani su uživo mogli uživati 4. ožujka na ogledu protiv Osijeka, četiri dana kasnije »zeleno-žuti« su gostovali u Maksimiru, a onda je pandemija izazvana koronavirusom paralizirala cijelu zemaljsku kuglu.


Povratak natjecanjima u Pulu donosi odmah na startu poslasticu, susjedski derbi protiv Rijeke koji će se igrati sutra, s početkom u 18.55 sati.


– Moram priznati da osobno još uvijek ne osjećam onu uobičajenu pozitivnu nervozu, ali sigurno će se pojaviti neposredno pred utakmicu. Bila bi ona još i veća da je gledateljima dozvoljen ulazak na stadion – kaže Antonio Ivančić, veznjak Istre 1961.




Prije dva tjedna »zeleno-žuti« su na prijateljskom ogledu na Rujevici mogli iz prve ruke dobiti uvid u to što ih sutra očekuje, a priliku za ponavljanje gradiva pružio im je ogled Rijeke i Osijeka u polufinalu Kupa.


– Osječani su me ugodno iznenadili načinom kako su odigrali tu utakmicu. Zatvorili su Riječanima sredinu i sveli ih na ubačaje sa strane koje su lakoćom rješavali, bili su na svakoj lopti i visokim pritiskom stvarali probleme. Domaća zadnja linija pokušavala je nešto razigrati, ali previše je bilo glupih grešaka i krivih pasova na tri metra.


Sve što Rijeka inače dobro radi, Osijek je uspio zaustaviti te nisam vidio način na koji bi domaćin postigao pogodak, a onda je uslijedio crveni karton i sve se okrenulo. Pogrešno bi bilo sada očekivati da će Rijeka sutra ponoviti tako lošu predstavu i poklanjati nam lopte. Imat ćemo jednu, maksimalno dvije šanse da ih ugrozimo i želimo li izvući pozitivan rezultat, morat ćemo ih iskoristiti. Trebat ćemo u pravom trenutku biti pravi, kao na posljednjoj domaćoj utakmici protiv Osijeka kad smo iskoristili prvu priliku koja nam se ukazala i potom sačuvali stečenu prednost.


Igračka kvaliteta definitivno je na strani riječke momčadi, kao i činjenica da su se puleni Simona Rožmana ranije vratili u natjecateljski ritam.


– Utakmica s Osijekom nije ih previše »ispraznila«, naprotiv, samo ih je napunila dodatnim samopouzdanjem. Dobro smo ih analizirali, trener nas je upozorio na sve segmente njihove igre i spremni smo za utakmicu, ali sada to na terenu trebamo i dokazati. Trebat ćemo se »pofajtati« na terenu, ali to mora ostati u nekim granicama da ne bismo dobili crveni karton. Isključenje si nikako ne smijemo dopustiti, jer praktički je nemoguće s čovjekom manje protiv Rijeke računati na pozitivan rezultat.


Ivančiću teče druga sezona u redovima »zeleno-žutih« i još uvijek čeka na prvu pobjedu u »derbiju della Učka«.


– Svakoj momčadi u ligi možemo parirati, pa tako i Rijeci. Dvoboji s Interom i Varaždinom bit će nam možda malo važniji od ostalih, ali svako kolo donosi priliku za osvojiti bodove, naročito kada igramo doma te ćemo u sutrašnju utakmicu ući samo s jednim ciljem – pobijediti.