Dinamo vs. Rijeka

Velkovski o današnjem derbiju u Maksimiru: ‘Nećemo se braniti svih 90 minuta, imat ćemo prilike zabiti’

Denis Frančišković



Darko Velkovski nakon dugo izbivanja postaje standarni član bijele postave. Posljednjih četiri-pet godina igra uglavnom na poziciji stopera iako mu nije strana ni pozicija zadnjeg veznog. Na Rujevici je dočekan kao veliko pojačanje, no opravak se i previše odužio.


Pravo »vatreno krštenje« Velkovskog slijedi upravo protiv prvaka.


– Nakon ovih utakmica što sam odigrao osjećam se spreman, sve je OK. Vjerujem suigračima, dat ćemo sve od sebe. Dinamo? Gledao sam ih, bit će ovo sasvim druga utakmica nego njihova europska. Dobra su momčad i dobro su se postavili protiv Benfice, nisu puno dozvolili Portugalcima. Tako se i mi moramo postaviti, ne smijemo dozvoliti domaćinu da se razmaše – kaže Velkovski.




Dinamo ove sezone nije pobijedio Rijeku što će zasigurno biti dodatni motiv druge momčadi »modrih«.


– Ni mi ne znamo s kojom momčadi će nastupiti Dinamo. Nisu nas pobijedili ove sezone? To sigurno može biti njihov motiv, ali naš je još veći, mi želimo učvrstiti drugu poziciju.


Velkovski je prije tri godine igrao za Vardar u Maksimiru protiv »modrih« u kvalifikacijama Lige prvaka kada je utakmica završila pobjedom Dinama 3:2, a on ostao upisan kao dvostruki strijelac.


– Nismo prošli, ali bila je dobra utakmica. Zabio sam jedan gol, ali službeni spiker je rekao da sam dva. No, bio je to autogol… Kroz treninge smo gradili neku strategiju, ali još ćemo vidjeti kako ćemo zaigrati. Vjerujem da se nećemo braniti svih 90 minuta. Naš blok neće biti tako blizu, vjerujem da ćemo imati prilike za kontru i zabiti. Imamo brza krila – tvrdi Velkovski.