KN Armada i Novi list

Veliko finale: Izaberite najmural Armade za svečani plakat Novog lista

Edi Prodan

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Najpopularniji mural 25. svibnja uoči finala hrvatskog nogometnog kupa dobiva svoj plakat



Način života. Koji nije direktno ovisan o pobjedama i porazima. I baš zato, u dobru i zlu, Armada uvijek je tu. Pa tako i naša akcija koja je u svojoj prvoj fazi bila koncentrirana na izbor najpopularnijih grafita i murala posvećenih Armadi, objavljenih u posebnom prilogu upravo na rođendan najbolje navijačke skupine, sada dobiva svoju završnu, finalnu etapu.


Svi izabrani murali, njih 31 se opet podvrgavaju glasanju putem FB stranice Novog lista kako bi se odabrao najdraži, najpopularniji, onaj koji će završiti na posebnom, svečarskom plakatu.


Objava mu je u Novom listu zakazana 25. svibnja, dan prije velikog finala Hrvatskog nogometnog kupa koji se održava u Splitu, 26. svibnja s početkom u 19 sati, na koji putuje nekoliko tisuća navijača Rijeke. Više od tisuću Jadrolinijinim brodom koji je s najznačajnijim jadranskim brodarom dogovorila upravo Armada. Prema Splitu će i konvoj autobusa, za sada s više od tisuću navijača, a nebrojeno će biti kombija te automobila. U mnogima od njih svoje će mjesto pronaći upravo plakat s najmuralom Armade u objavi Novog lista.




Armada je svoj 35 rođendan proslavila na svim razinama i oblicima djelovanja. Ponajprije, društveno i socijalno osviještena subotnjim darivanjem krvi.


U svega nekoliko sati KBC-ov Klinički zavod za transfuzijsku medicinu postao je bogatiji za 42 doze krvi. Istog dana u večernjim satima održan je na Gatu Karoline Riječke iznimno posjećen i nadasve temperamentni koncert Koktelsa da bi sve u ponoć završilo bakljadom: svjetlo 500 baklji obasjalo je čitavu Rivu, dok je na samom Korzu bakljama ispisana bila rođendanska brojka 35.


U nedjelju je Armada na derbiju protiv Hajduka bila na visini zadatka. Ispunjeni „sjever“, žestoko navijanje i sjajna koreografija. Na sam rođendan, Armada je osnovana 9. svibnja 1987. godine, posjetilo se Kantridu kako bi se ispred spomen ploče posvećene svim članovima Armade i navijačima poginulim u Domovinskom ratu položilo cvijeće i zapalilo svijeće: kad su navijači Rijeke u pitanju njima je jasno tko je, kako, i kada izborio hrvatsku neovisnost i slobodu.



Život ide dalje. Kad je nogomet u pitanju, slijedi gostovanje u Koprivnici, pa završni ogled ovogodišnjeg nogometnog prvenstva, protiv, sad već drugoligaša Hrvatskog dragovoljca, na Rujevici. Bilo bi lijepo i te subote, 21. kolovoza s početkom u 19 sati vidjeti punu Rujevicu kako bismo se zajedno oprostili od turbulentne sezone, one u kojoj su se navijači konačno bez ikakvih limita vratili na stadione, kako bi se prije odlaska u Split na finale kupa poslalo poruku zajedništva. Voljeti Rijeku – način života je.


A do tada, akcija Novog lista. Veliko finale prije finala, biramo najpopularniji Armadin mural kako bismo i tako pomogli Rijeci na putu do novog Rabuzina.