Branič Rijeke

VEČERAS STIŽE SLAVEN Župarić: ‘Svi ovi problemi su nas digli kao momčad’

Denis Frančišković

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Stvarno dobro guramo s obzirom da nas nekad zna biti po 12 na treningu



Dario Župarić standardna je i najvažnija karika riječke obrane, ali i cijele momčadi. Upozorava kako nema podcjenjivanja protivnika…


– Opet nas čeka teška utakmica, a i ne sjećam se da smo odigrali neku laganu u posljednje vrijeme. U današnjem nogometu ako imaš malo slabiji pristup to te odmah »udari po glavi«. Ako budemo igrali kao do sada, prije svega disciplinirano, vjerujem da bismo trebali uzeti sva tri boda.


Jesu li vas ove nedaće, sve ozljede, još više ujedinjile kao momčad?




– Meni je uvijek bilo najdraže igrati kad smo u nekim problemima. Kad svi sumnjaju od nas. Kad sve pogledamo, ovo je za nas uspjeh, stvarno dobro guramo s obzirom da nas nekad zna biti po 12 na treningu. No, svi su dečki karakterni, sve ovo nas je malo i diglo.


S druge strane večeras će biti dosta starih znanaca, Krstanović, Jelić, Čanađija…?


– Belupo je uvijek bila nezgodna momčad. Protiv nas uvijek igraju momčadski, uvijek nas stavljaju pod pritisak. Nije bilo lako igrati s njima, a niti dobiti ih. Očekujem utakmicu u kojoj će se i oni »bacati na glavu«. Igrači koji su bili ovdje sigurno će biti motivirani. Sve su to dobri igrači, ali timski duh njihov je najveći plus.


Nadate li se da su možda zadnja dva rezultata malo isprovicirala publiku? Možda budete imali bolju podršku?


– Meni je važnije onih dvije, tri tisuće ljudi koji su uvijek tu nego oni koji dođu samo kad nas ide ili kad su velike utakmice.