Prva HNL

VARAŽDIN – RIJEKA 2:3 KRAJ! Riječani se spasili, preokretom uzeli sva tri boda te zadržali šanse za plasman u Europu

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



VARAŽDIN Nogometaši Rijeke od 15 sati počinju svoj ogled u Varaždinu. Riječ je pretposljednjem prvenstvenom susretu ove sezone od velike važnosti za obje momčadi.


Varaždinci su potonuli na samo dno prvenstvene ljestvice i treba im svaki bod u borbi za ostanak, Riječanima nakon dugo godina “visi” izlazak na europsku scenu. “Bijeli” su pod imperativom pobjede koja ih uoči posljednjeg kola može zadržati u kombinacijama za osvajanje trećeg mjesta, koje sigurno vodi u Konferencijsku ligu, odnosno četvrtog mjesta, koje će otvoriti mogućnost plasmana u Europu u slučaju da Dinamo osvoji Kup. Kako god okreneš bijelima je neophodno potrebna pobjeda, a svaki drugi ishod dovest će u pitanje ostvarenje onog elementarnog klupskog cilj otkada je u klub ušao kapital Gabrielea Volpija, odnosno Damira Miškovića.


Nakon ispadanja iz Kupa, odnosno još jedne sezone u kojoj, suprotno najavama i zacrtanoj strategiji, nije planski afirmirano nekoliko mladih igrača iz omladinskog pogona, izostanak plasmana u Europu bio bi težak udarac za klub što samo dodatno stavlja teret na leđa momčadi  trenera Gorana Tomića, koja će nakon posljednjeg kola doživjeti značajne promjene. Bijeli, stoga, na svojevrstan način u Varaždinu igraju utakmicu za spas sezone.




Stigli su službeni sastavi. Tomić se ponovno odlučio za igru s trojicom stopera, uz Capana i Escovala u prvih jedanaest se našao i napokon oporavljeni Velkovski, dok Galovića nema ni na klupi. U veznome redu je, uz Lončara, Pavičić umjesto Čerina.



90+8. minuta KRAJ! Sva tri boda nakon teške utakmice idu u Rijeku, a Bijelima sada preostaje navijanje za Šibenik i Dinamo u današnjim susretima protiv izravnih konkurenata Riječana za treće i četvrto mjesto.


90+3. minuta Velika prilika za Varaždin! Novoselac je snažno tukao glavom, lopta je otišla malo iznad gola.


84. minuta GOL! Varaždinci jure po bod u borbi za ostanak. Sada je smanjio zaostatak Novoselac nakon ubačaja iz slobodnog udarca.


79. minuta GOOOL! Drmić je povećao vodstvo Riječana, projurio je s desne strane i snažno tukao u mrežu Zelenike.


75. minuta Pokušao je i Drmić iz daljine, ali njegov udarac ide preko gola.


70. minuta Golman Varaždina Horkaš je ozlijedio desno rame u trenucima kada je pokušavao obraniti Capanov udarac, umjesto njega će ući Zelenika.


68. minuta GOOOL! Preokret u šest minuta. Ponovno su Riječani zabili nakon ubačaja Pavičića iz kornera, ovoga puta lopta se odbila do Capana koji je uspio poentirati za vodstvo Bijelih.


62. minuta GOOOL! Pavičić je ubacio iz kornera, a Menalo lakoćom glavom poentirao za izjednačenje u Varaždinu.


59. minuta Što su sada propustili Riječani… Nakon ubačaja iz kornera Franko je u petercu glavom htio dodati Menalu, koji nije uspio na vrijeme skočiti te je loptu izbio igrač Varaždina.


57. minuta Peco je tukao iskosa, srećom za Rijeku lopta ide malo preko grede.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, Velkovski i Tomečak su izašli iz igre, umjesto njih su na terenu Murić i Liber.


45. minuta Kraj prvoga dijela.


34. minuta GOL! Capan u nastojanju da doda loptu svojem igraču nije pazio na Obregona, jednako kao i Velkovski, te je igrač Varaždina vrlo lako pokupio loptu i matirao Nevistića.


31. minuta Nakon što je sudac svirao Frankov prekršaj u napadu, Riječani su sada imali još dvije dobre prilike, ali Varaždinci su otkloniti opasnosti.


26. minuta Elezi se sjurio do ruba kaznenog prostora i odlučio pucati, ali lopta ide preko gola.


20. minuta Obregon je dobio žuti karton zbog simuliranja, bacio se kao pokošen u kaznenom prostoru Rijeke, iako ga Nevistić nije niti taknuo.


17. minuta Nevistić je bio spreman nakon udarca glavom Obregona.


15. minuta Velike prilike Varaždina! Velkovski je izgubio loptu blizu šesnaesterca Rijeke, domaći su to iskoristili, pucali su i Vuk i Elezi, ali Riječani su se nekako uspjeli obraniti.


15. minuta Varaždinci više prijete i pritišću, dok su Riječani zasad imali tek ubačaje Menala i Vukčevića koji nisu dali nikakav rezultat.


12. minuta Velika prilika za domaćina. Odlično je s desne strane ubacio Obregon, ali nijedan njegov suigrač nije stigao na loptu.


2. minuta Menalo je nezgodno pao te je liječnička služba morala ući na travnjak, ali ipak je sve u redu s igračem Rijeke.


1.minuta Počeo je susret u Varaždinu.


VARAŽDIN – RIJEKA 2:3


Stadion Varteks – Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Strijelci: 1:0 Obregon (34′), 1:1 Menalo (62′), 1:2 Capan (68′), 1:3 Drmić (79′), 2:3 Novoselac (84′). Žuti kartoni: Lončar (Rijeka), Obregon (Varaždin).


VARAŽDIN: Horkaš (od 72′ Zelenika), Vuk (od 79′ Posavec), Novoselac, Pellumbi, Peco (od 67′ Memija), Elezi, Senić, Đurasek (od 90′ Benko), Postonjski, Hererra, Obregon.


RIJEKA: Nevistić, Tomečak (od 46′ Liber), Capan, Escoval, Velkovski (od 46′ Murić), Vukčević, Pavičić (od 89′ Lepinjica), Lončar (od 81′ Mudražija), Andrijašević, Menalo (od 87′ Štefulj), Drmić.



Standings provided by SofaScore LiveScore