Prva HNL

VARAŽDIN – RIJEKA 2:1 KRAJ! Varaždinci šokirali slabu Rijeku

Portal Novilist.hr

Luka Menalo/Foto D. KOVAČEVIĆ

Luka Menalo/Foto D. KOVAČEVIĆ



RIJEKA Nogometaši Rijeke nastavljaju s obvezama u Prvoj HNL, od 15 sati gostuju u Varaždinu u susretu 17. kola.


U posljednjem međusobnom susretu, u prosincu u Kupu, Rijeka je teškom mukom slavila 2:1 pogocima Galovića i Menala, koji je tek u 92. minuti osigurao “bijelima” prolazak u četvrtfinale.


Trener Simon Rožman danas na raspolaganju nema četvoricu braniča zbog kartona (Galović, Capan, Smolčić, Štefulj), a zbog bolesti nema ni Velkovskog. Izostankom Štefulja svoj debi će danas sigurno imati Roko Jurišić.




Stigli su službeni sastavi. U zadnjoj je liniji očekivana trojka Escoval, Galešić i Arsenić, s obzirom na mnogobrojne izostanke, dok će Štefulja od prve minute na lijevome beku zamijeniti Braut, iako se očekuje da će minutažu dobiti i Jurišić. Desno je Tomečak, u sredini Čerin i Lončar, dok je u sredini napada Andrijašević, a na krilima će zaigrati Murić i Menalo.


Foto galerija: Susret 17. kola Prve HNL: Varaždin - Rijeka Foto: Davor Kovačević



90+7. minuta KRAJ! Gotovo je, Rijeka se iz Varaždina iznenađujuće vraća bez bodova.


90+5. minuta Prolaze minute i šanse da će Rijeka izvući bod.. Imaju “bijeli” prilike u sudačkoj nadoknadi, ali bez uspjeha u završnici.


90. minuta Sudac je pokazao da će biti sedam minuta sudačke nadoknade, većinom zbog one provjere Andrijaševićeva pogotka.


87. minuta Udarac Yatekea ide pored gola! Veliku su priliku sada imali Riječani za izjednačenjem.


80. minuta GOOOL! Mladi Jurišić je započeo akciju s lijeve strane, centrirao je prema Andrijaševiću koji sjajno spušta loptu Kulenoviću, a on bez većih problema pogađa za 2:1.


79. minuta Pavičić je sada zaprijetio, ali je Horkaš bio spreman.


76. minuta Nevistić brani udarac Posavca.


70. minuta Sterling Yateke je u igri umjesto Menala.


65. minuta Velika prilika Rijeke! Andrijašević je proigrao Menala, koji s desne strane ubacuje prema Kulenoviću. Napadač Rijeke iz blizine je preslabo i bezopasno pucao prema vratima domaćina.


59. minuta Lončar je iz kornera ubacio prema Menalu, ali vratar Horkaš je lako obranio njegov udarac.


51. minuta Pogodak Riječana nije priznat zbog zaleđa. Lončar je tukao s otprilike 25 metara, lopta se od vratara odbila do Andrijaševića koji ju potom posprema u mrežu. Ali Andrijašević je bio u zaleđu. Milimetri su bili u pitanju te je sudac nekoliko minuta provjeravao pogodak s VAR sobom.


46. minuta Trostruka izmjena na terenu u riječkoj momčadi – Jurišić, Pavičić i Kulenović ulaze umjesto Brauta, Escovala i Murića.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela. Varaždinci iznenađujuće vode 2:0.


45. minuta Drugi udarac Riječana u okvir gola na utakmici. Andrijašević je glavom tukao ravno u ruke vrataru Horkašu, nakon ubačaja s lijeve strane.


40. minuta Murić izravno iz slobodnjaka puca na gol Varaždina, ali vratar brani udarac.


36. minuta Moglo je ponovno biti opasno za Riječane, Obregon je ubacio u sredinu, ali lopta je bila prebrza za igrače domaće momčadi.


33. minuta GOL! Varaždin je povećao svoje vodstvo. Riječka obrana jednostavno nema rješenje za Obregona i Uratu koji su danas posebno raspoloženi. Obregon je vrlo lagano pospremio loptu u mrežu nakon ubačaja Urate s lijeve strane. Escoval mu je pokušao uklizati i spasiti svoju ekipu, ali nije uspio, dok je ostatak obrane tek promatrao ovu akciju…


24. minuta Kakva prilika domaćih! Postonjski je odlično proigrao Senića koji je s desne strane uputio prizemni udarac, ali Riječane spašava desna vratnica Nevistića.


17. minuta Golman Varaždina Horkaš dobio je tek žuti karton nakon što je sjurio daleko izvan svojeg šesnaesterca u Andrijaševića koji je stigao na loptu.


15. minuta Tkalčić je pucao s ruba kaznenog prostora nakon što je pobjegao Brautu, ali lopta ide preko gola.


6. minuta Velika prilika Varaždina! Obregon je pobjegao riječkoj obrani, Arsenić ga nije uspio zaustaviti u prodoru, te je na kraju i pucao prema vratima Nevistića, ali riječki je golman ovoga puta bio spreman.


3. minuta GOL! Varaždinci su poveli iz prve prilike na utakmici, Obregon je ubacio s desne strane, a Urata zabio za rano vodstvo domaćih. Nevistić nije dobro reagirao…


1.minuta Počela je utakmica u Varaždinu.


VARAŽDIN – RIJEKA 2:1


Stadion Varteks. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Strijelci: 1:0 Urata (3′), 2:0 Obregon (33′), 2:1 Kulenović (80′). Žuti kartoni: Horkaš, Postonjski, Urata, Đurasek (Varaždin).


VARAŽDIN: (4-2-3-1) Horkaš, Tkalčić, Stolnik, Pellumbi, Urata (od 88′ Čelić), Senić (od 66′ Grgec), Đurasek, Petković (od 80′ Vuk), Postonjski, Posavec (od 88′ Benko), Obregon.


RIJEKA: (3-4-3) Nevistić, Escoval (od 46′ Pavičić), Galešić, Arsenić, Tomečak, Čerin, Lončar, Braut (od 46′ Jurišić), Murić (od 46′ Kulenović), Andrijašević, Menalo (od 70′ Yateke).