Prva HNL

VARAŽDIN – RIJEKA 0:0 Vratar Rijeke na posudbi u Varaždinu zaustavio neuvjerljive “bijele” na putu do pobjede

Portal Novi list

Ivan Nevistić se svojim obranama u nastavku prometnuo u junaka utakmice



RIJEKA Nogometaši Rijeke nakon prolaska u finale Kupa i prvenstvene pobjede u Puli od 18.55 sati u Varaždinu traže nastavak pobjedničke niske u post-korona periodu. Bijeli protiv prvoligaškog davljenika nemaju puno izbora. Pobjeda se nameće imperativno kako bi se Riječani vratili na drugo mjesto.


Čekamo službene sastave. U momčad Rijeke trebao bi se vratiti Smolčić koji je odradio crveni kartona dobiven u polufinalu Kupa, te oporavljeni Štefulj.





Stigli su sastavi. Trener Rijeke Simon Rožman od prve minute na teren će poslati čak osam novih igrača u odnosu na Pulu. Murić, Pavičić, Yateke, Velkovski, Gorgon, Štefulj i Smolčić su među starterima, a Galović, Halilović, Čolak, Andrijašević, Capan, Braut i Lončar na klupi… I Samir Toplak je iznenadio ostavivši Benka na klupi.


90+3. minute: Kraj utakmice. Vratar Rijeke na posudbi u Varaždinu prometnuo se u junaka utakmice. Ivan Nevistić zaustavio je neuvjerljive Riječane na putu do pobjede.


90. minuta: Čolak je pobjegao obrani Varaždinaca, a Nevistić novom sjajnom obranom spasio svoju mrežu.


87. minuta: Glavina je tukao s vrha šesnaesterca, a lopta nakon odbijanca završila u vratnici riječkoga gola.


86. minuta: Nevistić opet brani! Ovoga puta Andrijaševićev udarac.



80. minuta: Sjajna intervencija Nevistića koji je zaustavio udarac Čolaka iz peterca.


73. minuta: Gorgon je nakon slobodnjaka potegao s 25 metara, a Nevistić izvukao loptu u korner.


72. minuta: Tek što je ušao u igru Pires se našao u najvećoj šansi svoje momčadi tijekom utakmice, Nevistić je izbacio loptu u korner.


71. minuta: Rožman je na ulasku u posljednjih 20 minuta ispucao u posljednju zamjenu. Ušao je Pires umjesto Lepinjice.


63, minuta: Ponajbolji igrač Rijeke Stjepan Lončar pobjegao je po lijevoj strani, a Murić dočekao ubačaj i poslao ga kraj gola.


61. minuta: Obregon je ponovo pobjegao Velkovskom, a Pandur skinuo zicer.


51. minuta: Murićev udarac s vrha šesnaesterca završio je zamalo kraj gola.


46. minuta: Čim je krenuo nastavak Obregon je pobjegao Velkovskom, no njegov udarac je završio kraj gola.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Rožman je uveo čak trojicu igrača: Capana, Andrijaševića i Čolaka. Izašli su Pavičić, Tomečak i Yateke. Rožman je promjenio sustav, prešao je u rasporedu s četiri braniča u zadnjoj liniji. Čini se da Rijeka igra u sustavu 4-2-3-1.


45.+2 minute: Kraj prvoga poluvremena bez golova i dobroga nogometa. Rijeka je imala tek jednu šansu, po igri nije puno više ni zaslužila. Momčad ima problema s agresivnijim pristupom domaćina na sredini terena.


33. minuta: Yateke je krenuo sam na Nevistića koji je zaustavio njegov udarac, doduše sudac je pritom označio zaleđe pa ni precizniji udarac napadača Rijeke ne bi imao efekta.


32. minuta: Prva ozbiljna prilika “bijelih”. Tečnu akciju po lijevoj strani okončao je Gorgon ubačajem na vrh peterca gdje je loptu primio Yateke i poslao visoko preko gola.


22. minuta: Rožman je na zagrijavanje poslao Čolaka i Halilovića. Rijeka ima problem u veznom redu, Murić, Pavičić i društvo jednostavno ne mogu parirati domaćinu u duel igri.


19. minuta: Štefulj je ipak morao s travnjaka nakon starta Tkalčića, ušao je Lončar.


15. minuta: Tkalčić je neoprezno startao na Štefulja i zaradio žuti karton.


11.minuta: Lepinjica je požutio.


1.minuta: Počela je utakmica.



Varaždin – Rijeka 0:0


Stadion Varteksa. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac). Strijelci: -. Žuti kartoni: Glavica, Tkalčić, Glavina, Obregon (Varaždin), Lepinjica (Rijeka).


VARAŽDIN: Nevistić, Mamić, Posavec (od 81′ Glavica), Senić, Obregon (od 81′ Obregon), Đurasek, Rodin, Novoselac, Tkalčić (od 55′ Špičić), Mehdi (od 68′ Petković), Teklić (od 68′ Glavina).


RIJEKA: Pandur, Escoval, Velkovski, Smolčić, Tomečak (od 46′ Andrijašević), Pavičić (od 46′ Capan), Lepinjica (od 71′ Pires),  Murić, Štefulj (od 19′ Lončar), Gorgon, Yateke (od 46′ Čolak).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore