Hrvatski Kup

VARAŽDIN – RIJEKA 1:2 KRAJ! Riječani pogotkom u 92. minuti preokrenuli rezultat i izborili četvrtfinale Kupa!

Mateo Sučić, Portal Novilist.hr

Luka Menalo/Foto PIXSELL

Luka Menalo/Foto PIXSELL



RIJEKA Kada ždrijeb Hrvatskog kupa nogometaše Rijeke odvede u najstariju hrvatsku županiju, onu koju okružuju rijeke Drava i Bednja, odnosno planine Ivančica i Kalnik, onda je epilog samo jedan – osvajanje Rabuzinova sunca.


To, uostalom, kažu egzaktni podaci. Rijeka je svoj prvi Kup 2005. godine osvojila nakon što je u dvije utakmice (3:2, 3:2) izbacila Varteks u polufinalu, godinu dana kasnije Rabuzin je zasjao iznad Učke nakon infarktnog uzvrata u finalu (4:0, 1:5) protiv istog suparnika, a i put do posljednja četiri uspjeha vodio je kroz Varaždinsku županiju.


Najprije 2014. godine kroz centar svijeta Ludbreg (3:1), onda 2017. u finalu protiv Dinama kojem je domaćin bio Varaždin, gdje je Rijeka osvojila dvostruku krunu, a na istom je mjestu Rijeka 2018. i 2019. pobjedama u osmini finala zakoračila prema trofeju.




Rijeku na stadionu Varteksa u Varaždinu sigurno čeka motiviran domaćin koji je u prošlom kolu s 4:2 svladao Hajduk i nakon dugačkog niza od deset prvenstvenih utakmica bez pobjede ulovio potrebno samopouzdanje pred Rijeku.


Stigli su službeni sastavi. U vezni se red vraća Čerin nakon ozljede, dok je Rožman na golu odlučio odmoriti Nevistića te će priliku dobiti Nwolokor.



90+3. minuta KRAJ! Ipak neće biti potrebe za produžecima, Riječani su preokrenuli rezultat pogotkom Menala u 92. minuti.


90+2. minut GOOOL! Uspjeli su Riječani preokrenuti. Savršena akcija Murića i Menala, odigrali su dupli pas, Murić potom s desne strane dolazi do ruba peterca, ponovno pronalazi Menala, koji zabija za preokret Rijeke!


90. minuta Prilika Riječana! Savršen ubačaj Murića prema Menalu, koji klizeći zahvaća loptu nogom, ali neprecizno te ona ide preko gola.


82. minuta Zelenika brani pokušaj Murića s 25 metara.


78. minuta GOOOL! Galović je glavom lagano loptu pospremio u mrežu nakon ubačaja Murića!


76. minuta Ubacio je Halilović prema Arseniću koji s pet metara pogađa gredu!


71. minuta Odlično je ubacio Lončar u peterac, ali ondje nije bilo nikoga iz riječke ekipe.


66. minuta Lončar je pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta ide pored gola.


60. minuta Stjepan Lončar dobio je žuti karton u trenucima dok mu se izvan terena pružala liječnička pomoć zbog posjekotine…


51. minuta Arsenić je pao u šesnaestercu nakon duela s Daničićem, Riječani su ponovno tražili penal, ali opet ništa od toga…


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+4. minuta Kraj prvoga dijela.


45+4. minuta Đurasek je sada požutio zbog prekršaja na Štefulju.


45+1. minuta Ništa od kartona za Senića nakon što je pokosio Čerina, koji je bio u trku na lijevoj strani.


39. minuta GOL! Posavec je glavom snažno tukao s nekih 11 metara nakon ubačaja iz kornera, obrana “bijelih” nije pazila na njega. Ovo je bio Varaždinov prvi udarac u okvir gola na utakmici.


32. minuta U igri je Arsenić umjesto ozlijeđenog Brauta.


28. minuta Sudac je preko VAR snimke provjeravao duel Brauta i Drožđeka, smatrao je da se radi o prekršaju vrijednom penala za domaće, ali ipak ništa od toga. Također, Braut se ozlijedio u tom duelu te će, već nakon 15-ak minuta što je ušao u igru, morati izaći.


18. minuta Do odlične je prilike sada došao Menalo, ali njegov udarac s nekih 14 metara ide pored gola.


13. minuta Ponovno su nogometaši Rijeke tražili penal, Senić je pri duelu s Brautom pao na tlo i rukom zaustavio loptu.


12. minuta Braut je ušao umjesto ozlijeđenog Tomečaka.


9. minuta Ponovno je pucao Kulenović, nakon što ga je odlično proigrao Čerin, ali obrana Varaždina je to blokirala. Tražio je Kulenović penal zbog navodnog igranja rukom, ali sudac se nije oglasio.


6. minuta Kulenović se sjurio u šesnaesterac Varaždina i tukao, ali lopta ide pored vratnice.


5. minuta Očistila je obrana domaćih prvi ubačaj iz kornera na utakmici.


1.minuta Počela je utakmica u Varaždinu.


VARAŽDIN – RIJEKA 1:2


Stadion Varteks. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Posavec (39′), 1:1 Galović (78′), 1:2 Menalo (90+2′). Žuti kartoni: Stolnik, Đurasek, Zelenika (Varaždin), Lončar, Štefulj (Rijeka).


VARAŽDIN: Zelenika, Tkalčić, Stolnik, Pellumbi, Daničić, Posavec (od 79′ Milić), Đurasek, Senić, Drožđek, Benko, Obregon (0d 72′ Belcar).


RIJEKA: Nwolokor, Capan, Galović, Smolčić (od 64′ Halilović), Tomečak (od 12′ Braut, od 32′ Arsenić), Čerin, Lončar, Štefulj, Murić, Kulenović, Menalo.