Uvertira derbija

Valter Berden, navijačka ikona Rijeke, svoju zastavu darovao Dominiku i Lorisu

Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Sigurni smo da će Loris i Dominik dostojno nastaviti navjjačku karijeru baš na tragu jedinstvenog Berdena



Valter Berden, jedan od ne samo najdugovječnijih, svoju je karijeru na tribinama Kantride započeo još sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nego i sasvim sigurno najduhovitijih i najkreativnijih navijača Rijeke u uvertiri utakmice protiv Dinama pripremio je nekoliko, pa slobodno bismo mogli reći, performerskih točaka.


Iako nema te utakmice na kojoj ne iznenađuje, jednako tako i oduševljava, navijače Rijeke svojim kreacijama, nacionalno je nedavno postao poznat s isticanjem poruke “Jakire izdrži”, dakako upućene izdajničkom treneru koji je “za šaku eura” prebjegao u Dinamo u jednom od najvažnijih ovosezonskih trenutaka za Rijeku.


Foto Edi Prodan




No, pustimo po strani osobu na koju svi kojima je Rijeka na srcu nikako ne žele trošiti vrijeme i riječi, vratimo se dakle – novom Berdenu.


Danas je tako bio poseban dan za Dominika i Lorisa, braću Komadina, učenike trećeg i petog razreda OŠ Turnić. Oni su naime niz godina na istoj, I tribini gdje i Berden.


I svo to vrijeme velika im je želja dobiti – Valterovu zastavu. Večeras uoči derbija to se konačno i ostvarilo što je bio razlog za sreću najveću. Sigurni smo da će Loris i Dominik dostojno nastaviti navijačku karijeru baš na tragu jedinstvenog Berdena.