Nevistić vs. Ivušić

Utakmica Rijeke i Osijeka donijet će ogled vratara protiv klubova u kojima su ponikli

Mateo Sučić

Ivan Nevistić i Ivica Ivušić/Foto Arhiva NL i Foto PIXSELL

Ivan Nevistić i Ivica Ivušić/Foto Arhiva NL i Foto PIXSELL

Ivušić je dijete Rijeke, bio je dio darovite generacije rođene 1995. godine (Dangubić, Kokorović, Klapan, Bagadur...), ali je rano napustio KantriduRIJEKA Ivan Nevistić i Ivica Ivušić, vratari Rijeke i Osijeka, po mnogima najbolji u HNL-u uz Dominika Livakovića, imaju igrački put koji je prošao kroz dvorište današnjeg suparnika.
Ivušić je dijete Rijeke, bio je dio darovite generacije rođene 1995. godine (Dangubić, Kokorović, Klapan, Bagadur…), ali je rano napustio Kantridu da bi prihvatio poziv koji se ne odbija – onaj milanskog Intera. Nije nikada zaigrao za prvu momčad talijanskog velikana, ali posljednjih godina pokazuje da Interovi skauti nisu pogriješili u vrednovanju njegovog potencijala. Uostalom, nije ni bez razloga da ga se spominje u kontekstu kandidata za poziv u reprezentaciju…


Nevistić je, s druge strane, dijete Osijeka u koji je došao s 11 godina. Zadržao se do 17. pa prešao u Rijeku koju je procijenio boljom sredinom za svoj igrački razvoj. Nakon posudbi (Mura, Varaždin) sada je dočekao i priliku koju koristi vrlo dobro o čemu itekako svjedoči i podatak da je prvi golman Europske lige po broju obrana na utakmici (19).