Rijeka vs. Kolos

Ukrajinci održali presicu na Rujevici: “Rijeka je momčadski jača od Arisa, ali naša očekivanja su velika”

Mateo Sučić

Presica trenera i igrača Kolosa/Foto M. SUČIĆ

Presica trenera i igrača Kolosa/Foto M. SUČIĆ

Očekujemo da će biti teška utakmica jer Rijeka je jaka momčad, bila je treća u prošlom prvenstvu, ali naša očekivanja su velika i neće biti jednostavno - rekao je trener Kolosa Ruslan Kostyshyn



RIJEKA  Nogometaši Kolosa  oko podneva sletjeli su na krčki aerodrom i nešto prije 19 sati bili na Rujevici za odraditi obveze prema medijima i isprobati rujevički travnjak. Trener Ruslan Kostyshyn i iskusni veznjak Vadym Milko prvi su bili u izvidnici terena na Rujevici koji nije u idealnom stanju. Ni prognoza uoči večerašnje utakmice nije optimistična, iako je u prošlosti Rujevica položila ispit po pitanju drenaže, sada navodno na dijelu travnjaka prema zapadnoj tribini podloga nije najčvršća.


– Zbog vremenskih neprilika utakmica će sigurno biti teška za našu momčad ali i za Rijeku. Šanse su podjednake i nadamo se da u Rijeci nećemo završiti svoj europski put – rekao je Milko koji nije najavljen u početnoj postavi.


Konferencija za medije i trening Kolosa nisu izazvali veliki interes, dva hrvatska novinara i kolega s ukrajinske televizije sugeriraju da se suparniku “bijelih” ne pridaje puno važnosti. Ipak, Kostyshyn je Rijeku dobro analizirao, ali ostao potpuno zakopčan po pitanju kvaliteta Rijekine momčadi.





– Mišljenja sam da su podaci koje smo dobili bili dovoljni za dobru pripremu na utakmicu s Rijekom. Neću govoriti o njihovim prednostima i nedostacima jer znam da će suparnik analizirati što govorimo o njima. Na ovoj razini natjecanja morate uzeti u obzir svaku sitnicu – rekao je trener Kolosa dodajući da od svog kondicijskog trenera Mandyuka i ofenzivca Seleznyova nije tražio informacije o Ivanu Tomečaku s kojim su igrali u Dnjipru.


– Nisam tražio informacije o igraču kojeg spominjete, Rijeku smo pratili i analizirali ali vam neću reći ništa o tome.


Kostyshyn je imao luksuz da je u prošlom kolu mogao odmoriti kompletnu momčad.


– Utakmica će nam pokazati u kojem smo stanju naši igrači. Mislim da su fizički spremni, a što se tiče rotacije dobro smo odigrali zadnju utakmicu i spremni smo, no to ništa ne znači, konačni ishod će pokazati tko je jači između nas i Rijeke.


Foto galerija: Trening Kolosa na Rujevici Foto: Vedran Karuza


Kostyshyn je ostavio dojam zatvorenog tipa, škrtog na riječima, kao da je i njemu cijela ova priča oko nastupa u Europi novost.


– Očekujemo da će biti teška utakmica jer Rijeka je jaka momčad, bila je treća u prošlom prvenstvu, ali naša očekivanja su velika i neće biti jednostavno.


Ostao je zakopčan i na konstataciju da su i protiv Arisa bili autsajderi pa su pobijedili.


– Bit će to dvije različite utakmice, Aris je pojedinačno dobar dok je Rijeka momčadski jača od Arisa.


Budući da je njegova momčad nova na europskoj pozornici istaknuo je i da ne osjeća pritisak zbog rezultata.


– Za moju momčad je već veliko ostvarenje što smo ovdje, ali osjećamo se vrlo sigurno i mislim da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu.


Osvrnuo se i na odlazak Antonija Mirka Čolaka, prvog napadača “bijelih” koji je ovaj tjedan otišao u PAOK.


– Teško je reći jer je Rijeka odmah dovela talentiranog napadača Sandra Kulenovića iz Dinama. Uz to, uvijek sam bio mišljenja da je važnije kako igra moja momčad i hoće li ispuniti sve zadatke koje sam postavio pred njih – zaključio je Ruslan Kostyshin.