Kadetski turnir

U ponedjeljak počinje 67. Kvarnerska rivijera, Rijeka kreće u Žuknici

Denis Frančišković



RIJEKA Kraj sezone po običaju ne znači i kraj nogometa na Kvarneru i Istri. U ponedjeljak počinje novo izdanje tradicionalnog međunarodnog turnira za mlade Kvarnerska rivijera u organizaciji HNK Rijeka.


– Pripremu 67. Kvarnerske rivijere doveli smo do kraja u vrijeme ovih lijepih događanja, povijesnog osvajanja Kupa. Želio bih pohvaliti velik trud naših domaćina skupina, pored Novog Vinodolskog i Kostrene, Labina koji je domaćin već 64. godinu, sada je tu i Rovinj. I dalje igra 16 momčadi u četiri skupine, a nakon dugo vremena dolazi nam Vardar kao predstavnik Makedonije. Nakon dugo godina tu je i slovački DAC i Orijent kao ovajač jednog trofeja – ističe Ranko Buketa, direktor turnira.


Novitet je ove godine i web izdanje turnira www.kvarnerskarivijera.com na kojem će se moći pratiti rezultati na svim terenima, strijelci bodovi… Uz to, najavljuje Buketa, bit će i livestream po dvije utakmice po skupinama. Prvog dana to će biti utakmice Dinamo – Udinese te Maribor – Rovinj.




– Finale se neće igrati na Rujevici, imamo određene radove i opet smo domaćini pripremama reprezentacije. Igrat će se na Krimeji, četvrtfinale je standardno u Mavrincima, a polufinale u Kostreni i Labin – dodao je Buketa.


Edo Flego, trener kadeta i šef Omladinske škole. predvodit će »bijele« na klupi. Rijeka igra u skupini A s Vardarom, Željezničarom i Pomorcem 1921.


– Od naše momčadi možemo očekivati dobar nogomet, a ono što će nam nedostajati je malo iskustva budući da ćemo biti najmlađa momčad na turniru jer više od pola sastava su dečki 2003. godište, znači godinu dana mlađi. Pridružio nam se Braut koji je cijelu polusezonu bio priključen prvoj momčadi. Imamo nekih problema s ozljedama Bilića i Ilinkovića, ali nadamo se njihovom nastupu. Skupina je jako zanimljiva. Mi se nadamo prolazu i onda idemo stepenicu po stepenicu – najvljuje Flego.


Filip Braut, kadet je koji ove godine stalno u treningu prve momčadi, igrač na kojeg se ozbiljno računa u budućnosti.


– Mi igrači ovaj turnir vidimo kao priliku za dokazivanje. Dolaze nam kvalitetne momčadi iz niza država, u našoj skupini sve su ekipe također jako dobre, ali dat ćemo sve od sebe unatoč skupljenom umoru od sezone. Putnik kao jedan stariji igrač dat će nam doprinos u kvaliteti zadnje linije. S nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu s Vardarom – kaže Braut.


Skupini A (Kostrena)


Pomorac (HRV)Željezničar (BIH)Vardar (MKD)Rijeka (HRV)

Skupina B (Novi Vinodolski)


Orijent (HRV)Albania U-17Venezia FC (ITA)Vinodol (HRV)

Skupina C (Labin):


NK Osijek (HRV)FK DAC 1904 (SVK)NK Olimpija (SLO)NK Rudar (HRV)

Skupini D (Rovinj)


GNK Dinamo (HRV)Udinese (ITA)NK Maribor (SLO)NK Rovinj (HRV)