Pretpoziv Čolaku

U Miškovićevoj eri u reprezentaciju Hrvatske pozvan je ukupno 31 igrač Rijeke

Mateo Sučić

Prije »ere Mišković« samo je Elvis Brajković kao igrač Rijeke uskočio u prepoznatljiv kockasti dres i trebalo je proći čak 19 godina do nastupa Leona Benka protiv Islanda 2013. godine



Čak 31 igrač Rijeke pozvan je u reprezentaciju u posljednjih osam godina koliko je Damir Mišković na čelu riječkog prvoligaša, a ako se aktivira pretpoziv, Antonio Mirko Čolak mogao bi postati 16. igrač Rijeke s reprezentativnim pozivom izbornika Hrvatske.


Prije »ere Mišković« samo je Elvis Brajković kao igrač Rijeke uskočio u prepoznatljiv kockasti dres i trebalo je proći čak 19 godina do nastupa Leona Benka protiv Islanda 2013. godine.


U posljednjih osam godina Rijeka je dala najviše reprezentativaca Hrvatske, čak 15 (Močinić, Benko, Vargić, Prskalo, Lešković, Mitrović, Leovac, Tomečak, Maleš, Kramarić, Jajalo, Bradarić, Mišić, Andrijašević, Sluga), slijede Slovenija (Samardžić, Cvijanović, Črnic, Bezjak), Makedonija (Ristovski, Zuta, Velkovski), Crna Gora (Vešović, Šofranac, Raspopović), Albanija (Balaj, Roshi), BiH (Kvržić, Lončar), Bugarska (Hristov) i Švicarska (Gavranović).


Ostale reprezentacije




Dok je Antonio Čolak ostao na pretpozivu, čak pet igrača Rijeke dobili su pozive za reprezentativna okupljanja u rujnu. Stjepan Lončar mora se staviti na raspolaganje reprezentacije BiH, Momčilo Raspopović je zadržao status reprezentativca Crne Gore, dok su u reprezentacije do 21 godine pozive dobili Ivan Lepinjica, Daniel Štefulj (Hrvatska), Milan Ristovski (Makedonija) i Ivan Nevistić.


Bez službenog poziva, za sada, je ostao Darko Velkovski, no nije isključeno ni da se i to promijeni idućih dana budući da je riječ o standardnom reprezentativcu Makedonije.