Vrući pregovori

U idućim satima past će odluka o mogućem transferu Matije Frigana u Dinamo, Rijeka ne ide ispod pet milijuna eura

Denis Frančišković

Matija Frigan/Foto V. KARUZA

Matija Frigan/Foto V. KARUZA

Otvorene su, izgleda, brojne opcije, pa i mogućnost da Frigan u slučaju dogovora s Modrima ostane na Rujevici do kraja sezone



RIJEKA Večeras točno u ponoć istječe zimski prijelazni rok, a samim time i mogućnost da se finaliziraju ili odgode dogovori Rijeke i Dinama o sudbini Matije Frigana, mladog napadača Rijeke, koji je golovima zabljesnuo u ovogodišnjim utakmicama preporođenih Bijelih. Frigan je vruća tema za Rijeku i Dinamo, puno je razloga za i protiv finalizacije dogovora u kojima Rijeka, čini se, neće ići ispod »crvene linije« od pet milijuna eura za svog napadačkog dragulja, koji je posljednjih mjesec dana tražena roba, od Italije i Serie A, do SAD-a i MLS-a do u konačnici Dinama kao godinama najjačeg hrvatskog kluba.


Frigan ima ugovor s Bijelima do 2025., nedavno je navršio 20 godina i u 13 utakmica HNL-a zabio je sedam golova, uz jednu asistenciju i izboreni jedanaesterac. Uz to je i U-21 hrvatski reprezentativac. No, ono najvažnije, Matija igra najbolji nogomet u karijeri. I plijeni pozornost van granica Hrvatske.


A klub iz Maksimira misli ozbiljno. I platežno je najmoćniji u hrvatskim okvirima. Stalni je lovac na talente i najbolje hrvatske igrače, klub koji svoje »proizvode« može najbolje prezentirati u Europi i puno više zaraditi daljnjom prodajom.




Na Rujevici imaju slatke brige, a i samom Friganu se previše ne žuri, u Rijeci mu zasad ide jako dobro, odlično se uklopio u napadu kao centralna »špica« i itekako mu odgovora suradnja s Ampemom te Marinom i Jankovićem, dvojicom Dinamovaca na posudbi.


Otvorene su, izgleda, brojne opcije, pa i mogućnost da Frigan u slučaju dogovora s Modrima ostane na Rujevici do kraja sezone. Prijašnji modaliteti suradnje na relaciji Rujevica – Maksimir često su uključivali i pokojeg igrača u paketu dogovora koji trenutno nije u prvom planu hrvatskog prvaka. Uglavnom, sve će se znati do kraja dana.