Tko će kome...

TRIJUMF PODVUČEN MODRIM Kako su bivši igrači Dinama matirali europski Dinamo u finalu Kupa…

Denis Frančišković

Igor Bišćan na svojim suradnicima istekom pulskog finala/R. BRMALJ

Igor Bišćan na svojim suradnicima istekom pulskog finala/R. BRMALJ

Zagrebački strateg u suradnji sa svojim pomoćnicima, Antom Tomićem i Renatom Pilipovićem (sve nekadašnji igrači Dinama!), pronašao je dobitnu formulu kako matirati europski Dinamo i zagorčati mu sezonu kolo prije kraja prvenstva. Zagrepčani su, dojam je, već u mislima jednu ruku položili na Rabuzinovo sunce, nisu računali da će protiv sebe imati tako motiviranog i nabrijanog protivnika kojeg su dodatno u luku uspjeha povukle ispunjene tribine.

RIJEKA Rabuzinovo sunce opet grije Rijeku. Možda i nikad jače. “Bijeli” su ove srijede bili jači od svega. Od “modre konjice” koja s 23 boda prednosti uvjerljivo “maršira” HNL-om i već je osvojila domaći naslov te se impresivnim partijama vratila na europsku nogometnu kartu, od tko zna koji put neuvjerljivog suca Damira Batinića, do strategije “modrog” čudotvorca Nenada Bjelice… Bjelice koji je (ne)očekivano upao u zamku Igora Bišćana i momčadi gladne uspjeha. Peti Kup u Rijekinim vitrinama, sedmi ukupno, ima jasan potpis.Zagrebački strateg u suradnji sa svojim pomoćnicima, Antom Tomićem i Renatom Pilipovićem (sve nekadašnji igrači Dinama!), pronašao je dobitnu formulu kako matirati europski Dinamo i zagorčati mu sezonu kolo prije kraja prvenstva. Zagrepčani su, dojam je, već u mislima jednu ruku položili na Rabuzinovo sunce, nisu računali da će protiv sebe imati tako motiviranog i nabrijanog protivnika kojeg su dodatno u luku uspjeha povukle ispunjene tribine.I predsjednik “bijelih” Damir Mišković na kraju je znakovitu podvukao tu sinergiju tribina i travnjaka. Rijeka je u Puli imala dosad najgrlatiju podršku sezone i to u trenutku da je momčadi itekako trebao impuls s tribina.Rijeka je tako povela u finalima Kupa Hrvatske protiv Dinama 3:1, Igor Bišćan je nakon dvostruke krune u Olimpiji osvojio svoj treći i možda najdraži trofej i to protiv bivšeg kluba, i prvi put se pojavio na Korzu! 

– Dečki su pravi heroji! Ponosan sam na njih, a i vi budite! – ustvrdio je Bišćan s balkona Radio Rijeke.


I uistinu, svi koji su bili na travnjaku podnijeli su velik teret pobjede, ali dobitna je prije svega bila osovina Bišćan – Kvržić – Sluga. 


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU