Rijeka vs. Osijek

Trener Rijeke u derbi ulazi s crnom statistikom u sudarima protiv Nenada Bjelice

Mateo Sučić

Nenad Bjelica i Simon Rožman/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica i Simon Rožman/Foto PIXSELL

Bjelica je tri puta vodio Dinamo, jednom Osijek, a svim tim utakmicama je zajedničko što je svaki put uvjerljivo nadigrao »bijele« u prvenstvenim susretima



RIJEKA Simon Rožman i Nenad Bjelica do sada su se u HNL utakmicama četiri puta našli na suprotnim stranama, Bjelica je tri puta vodio Dinamo, jednom Osijek, a svim tim utakmicama je zajedničko što je svaki put uvjerljivo nadigrao »bijele«.


Počelo je onom petardom na Rujevici (0:5), kada su »modri« već do 26. minute imali četiri pogotka viška, a nastavilo se s dva uvjerljiva poraza (3:0, 4:0) Rijeke na Maksimiru. Ni kada je Bjelica prešao u Gradski vrt i preuzeo Osijek priča se nije promijenila pa je ponovo porazio Rožmana (3:0) u utakmici polije koje su se ponovo vukli sudački repovi.


Ima li uopće Rožman penicilin za Bjelicu? Za sada sve podsjeća na one dvoboje Matjaža Keka i Zorana Mamića, kada su u utakmicama za bodove Riječani gubili, ali su dobivali one u kojima se igralo za trofej. Tako je i Rožman jedinu pobjedu protiv Bjelice ostvario u Hrvatskom kupu, kada je Antonio Mirko Čolak pogodio glavom i raskrčio put prema obrani Rabuzinovog sunca.




Može li sada Rožman i u prvenstvu prekinuti tu negativnu seriju? Tradicije postoje da bi se rušile, ali Bjeličin Osijek djeluje itekako moćno.