Povratak na Kvarner

Trener Varaždinaca svojedobno je nosio bijeli dres: “Rijeka nije slučajno prva”

Davor Petrović

Nikola Šafarić/Foto PIXSELL

Nikola Šafarić/Foto PIXSELL

Rijeka je jedan od favorita za naslov i nitko je ne smije otpisivati. Pred nama je jako zahtjevna utakmica - rekao je Šafarić



 


VARAŽDIN  Završnica dvoboja s Hajdukom u prošlom je kolu Varaždinu odnijela tri važna aduta za današnje gostovanje na Rujevici. Naime, u 84. minuti te utakmice Domagoj Drožđek je izvan terena zaradio žuti karton zbog prigovora s klupe, a u sedmoj i osmoj minuti sudačke nadoknade javne opomene su pokazane kapetanu Igoru Postonjskom i Oliveru Zeleniki. Budući da je svoj trojici to bio treći žuti karton, Nikola Šafarić nema ih na raspolaganju za sučeljavanje s Rijekom.


– Bez obzira na izostanke, pokušat ćemo igrati svoju igru. Na utakmici ćemo vidjeti hoćemo li se uspjeti nametnuti na petnaest minuta, pola sata ili duže razdoblje. Neke stvari morat ćemo malo promijeniti, ali to je i bit cijele priče, da se znamo braniti kada je to potrebno i da znamo procijeniti kada imamo priliku za napasti Rijeku. Na taj način moramo sazrijevati kao momčad i dobiti puno više stvari za ovu i iduću sezonu – tvrdi Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.




Situacija na ljestvici Varaždincima ne nameće pritisak jer Rudeš je prikovan za dno.


– Pred nama je još jedna u nizu zahtjevnih utakmica, ali mi nismo opterećeni ničime i uživamo. Na treninzima se radi maksimalno dobro i pokušavamo ispravljati određene situacije. Nije lako držati kontinuitet dobrih igara, a sada će nas i malo nedostajati. Međutim, imamo širinu i svi igrači su spremni. Na Rujevici želimo odigrati još jednu dobru utakmicu. Na nama je da rastemo iz dana u dan isprofiliramo se kao momčad. Potrebno je malo strpljenja, ali generalno sam zadovoljan. Imali smo malih problema tijekom zimskih priprema, ali znali smo da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i to se događa – objašnjava trener Varaždina.


Prema njegovim riječima, cilj je dobiti mlade igrače za iduću sezonu.


– Osobno se veselim ovoj utakmici. Rijeka ima širinu i kvalitetu, što je potvrdila u Kupu kod Rudeša. Tamo su se mučili i pobijedili golom iz slobodnog udarca, ali to je, prema riječima njihovog trenera, bilo jedino što ih je zanimalo. Rijeka jako dobro izgleda i na svom terenu je favorit protiv svakoga. No, mislim da nas respektiraju jer smo u zadnje vrijeme kod njih pružali dobre igre. Sada ćemo pokušati napraviti isto – tvrdi Šafarić, dodajući da su njegovi igrači jako motivirani.


Uz pohvale na račun današnjeg suparnika, trener Varaždina ističe da je njegov stručni stožer napravio kvalitetnu analizu.


– Pokušat ćemo limitirati Rijeku. Oni kod Dinama su nespretno izgubili u posljednjim trenucima, a mogli su odigrati neriješeno bez problema. To je momčad koja ima veliku koncentraciju kvalitete i nije slučajno na prvom mjestu. Po meni, Rijeka je jedan od favorita za naslov i nitko je ne smije otpisivati. Pred nama je jako zahtjevna utakmica – zaključuje Šafarić.