Goran Tomić

Trener Rijeke uoči sudara sa svojom bivšom momčadi: “Utakmica s Lokomotivom je bitnija od one s Dinamom”

Portal Novi list

Goran Tomić

Goran Tomić

Lokomotiva je ove sezone složila dobru, mladu ekipu, punu energije. Igraju dobar nogomet i mogu svakome zadati probleme - upozorava Tomić



RIJEKA Goran Tomić, trener nogometaša Rijeke, ovako gleda na sutrašnji zaostali susret protiv Lokomotive na Rujevici.


– Izvukli smo neke pouke iz utakmice s Dinamom, ekipa je to već zaboravila i maksimalno smo spremni i koncentirati za utakmicu protiv Lokomotivu. Lokomotiva je ove sezone složila dobru, mladu ekipu, punu energije. Igraju dobar nogomet i mogu svakome zadati probleme. Sigurno da ih moramo maksimalno ozbiljno shvatiti.


Na koje detalje treba posebno obratiti pažnju?




– O tome ćemo više u svlačionici. Imaju jako dobru tranziciju, izrazito su agresivni i okomiti, a sve to jako dobro vodi trener Čabraja. S te strane moramo biti stvarno na maksimumu.


Kako pristupiti utakmici koja se mora dobiti ako se želi ostati u borbi za vrh ljestvice?


– Utakmica zahtjeva drugačiju pripremu nego ona protiv Dinama, ali i jedna i druga nose po tri boda. Ova je još bitnija utoliko što je zaostala i nosi bonus bodove. Svi su svjesni zahtjevnosti utakmicu, ali bit ćemo dobri.


Koliko je zahtjevno igrati s istim suparnikom dvaput u razmaku od nekoliko dana?


– Prilagodit ćemo se tome. Imamo široki kadar i s te strane sigurno će zahtjevati različitu pripremu utakmice.


Kakva je zdrastvena situacija u momčadi?


– Tomečak, Galešić, Galović i Braut još uvijek aut, neki drugi igrači osjećaju posljedice utakmice s Dinamom. Na zadnjem treningu ćemo vidjeti tko će biti spreman – rekao je Tomić.