Simon Rožman

Trener Rijeke uoči gostovanja u Puli: “Igrači su prepoznali što nije bilo dobro, najbitniji je ulazak u utakmicu”

Portal Novi list

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Jedna želja u mojoj glavi je bila da imamo široki roster s puno igrača u dobroj formi. To nije baš uspjelo na zadnjoj utakmici - priznao je Rožman



RIJEKA Nogometaši Rijeke ove srijede gostuju u Puli kod Istre 1961 gdje moraju odraditi zaostali susret 12. kola Prve HNL. Trener “bijelih” Simon Rožman uoči gostovanja na Drosini osvrnuo se na dvije uvodne proljetne utakmice, pobjedu u Maksimiru i poraz u Varaždinu.


– Nije baš dobro gledati unazad, ali imamo dovoljno pametne igrače da shvate što nije bilo dobro u Varaždinu – govori Rožman. – Dobro je što imamo utakmice svaka tri dana. Ljudi te uvijek pamte po posljednjoj utakmici, a ne po onome što je bilo prije pet utakmice. S tim mentalitetom idemo dalje. Istra 1961 je dobro startala u prvenstvo, imaju četiri boda u dvije utakmice. Malo teže se pripremiti na njih jer neki njihovih igrači imaju kartone, neki su bolesni, dosta igrača rotiraju… Obratit ćemo pažnju na sebe, da budemo pravi, da prepoznajemo situacije na terenu, a pogotovo start u utakmici mora biti bolji nego u zadnjoj utakmici. Nadamo se da ćemo biti na visini i da ćemo osvojiti tri boda.


Kako se mislite postaviti u Puli?




– Jedna želja u mojoj glavi je bila da imamo široki roster s puno igrača u dobroj formi. To nije baš uspjelo na zadnjoj utakmici. Vidi se okosnica ekipa koje je bolje uigrana, ali i drugi igrači će dalje dobivati priliku. Mlada smo ekipa i znali smo da će biti oscilacija. Protiv Istre 1961 je bitan početak utakmice, kako ćemo se postaviti. Nema skrivača između nas i njih, sve znamo jedni o drugima. Bitno je da se nametnemo u smislu posjeda i da ih držimo daleko od gola jer imaju kvalitetu kojom mogu iznenaditi – dodao je trener “bijelih”.


Kakav je zdrastveni karton?


– Javilo se malo umora kod igrača, jer igramo u ritmu koji traži neke promjene. Svi su zdravi i fokusirani osim igrača kojih nema od ranije, Velkovskog, Davida i Ristovskog. Igrači su prepoznali što nije bilo dobro, opet dobro rade i vratili su fokus na ono što je bitno – rekao je Rožman.