Simon Rožman

Trener Rijeke uoči derbija s Dinamom: “Najbitnije je da ne izgoriš ili da se ne preplašiš što se nama događalo”

Portal Novi list

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Ove godine smo iskusnijij, ekipa je dobra, forma je na dobroj razini, atmosfera je dobra... - kaže Rožman



RIJEKA Nogometaši Rijeke gostovanjem kod Dinama ovoga utorka nastavljaju svoju prvenstvenu avanturu ove sezone. Trener Simon Rožman ovako gleda na gostovanje kod lidera prvenstva:


– Izazov! Svi smo, pa i naši suparnici, sigurno malo u neizvjesnosti, jer sigurno još nije sve posloženo top. Mi smo u pripremama, u ovih 14 dana napravili što smo željeli. Moram pohvaliti igrače jer su bili na sto posto i jer pokazuju veliku želju.  Moramo pripaziti da ne izgore! Suparnik je odličan, moram biti koncentrirani u prvih 15 minuta, jer ako protiv ovako kvalitetnog suparnika kreneš u utakmicu s 0:1 onda si u problemima. Imamo stav, znamo kako trebamo izgledati na terenu. Vjerujem da će sve biti u redu, jedva čekamo utakmicu – kazao je trener Rijeke, koji o Dinamu misli sve najbolje.


– Imaju jaku individualnu kvalitetu, dobro su vođeni… Međutim, i mi imamo svoju strategiju. Moramo biti na maksimumu, a bitno je u ovakvim utakmicama imati i malo sportske sreće. Najbitnije je da ne izgoriš ili da se ne preplašiš što se nama događalo. Ove godine smo iskusnijij, ekipa je dobra, forma je na dobroj razini, atmosfera je dobra… Imamo 18-19 igrača u rosteru koji su spremni da mogu ulaziti. Ispred nas je lijepi ritam utakmica gdje možemo pokazati kvalitetu i zajedništvo – dodao je Rožman, koji nije htio otkriti detalje oko sastava u kojem sigurno neće biti ozlijeđenog Velkovskog, te oporavljenika Davida i Ristovskog.




– Imam u glavi sastav kojega neću izdiktirati. Kroz utakmice ćemo se prilagođavati, igrači su svjesni da će biti puno rotacija kroz polusezonu. Znaju što nas čeka! – rekao je Rožman.