Presica na Rujevici

Trener Rijeke u Varaždinu neće moći računati na Pašalića, Pjacu, Godu…: “Čeka nas zahtjevna utakmica, ali imamo široki roster”

Denis Frančišković

Željko Sopić/Foto V. KARUZA

Željko Sopić/Foto V. KARUZA

Izrazito respektiram momčad Varaždina koja igra jako atraktivan nogomet - kaže Sopić

RIJEKA Nogometaši Rijeke subotnjim gostovanjem u Varaždinu otvaraju posljednju rundu jesenskog dijela prvenstva. Uslijedit će potom mini slavonska turneja i utakmice s Osijekom i Cibalijom pa dva domaća ogleda, sa Slaven Belupom i Rudešom.


– Osnovno, ali i na razini kluba zaželio bih najprije što bolju borbu i što brži oporavak Mariju Kovačeviću, treneru Varaždina s bolešću. Nije mu lako, prošao sam to u životu s roditeljima i znam o čemu se radi – kaže Željko Sopić, trener Rijeke. – Svi smo uz njega, ta njegova bitka je najvažnija, puno važnija od ove na zelenom terenu. Što se tiče utakmice, imamo nekih manjih i nekih većih problema po pitanju sastava. Izrazito respektiram momčad Varaždina koja igra jako atraktivan nogomet od kada je ušla u Prvu HNL. Kao i nogomet s puno igrača koji teže nadigravanju tako da nas čeka zahtjevna utakmica. Imamo dobar i širok roster, bez igrača kojih nema se može i mora. Vjerujem da će ostali dati maksimum da se vratimo u Rijeku s tri boda.


Pašalić ima tri žuta kartona i nema pravo nastupa, a problem treneru Bijelih stvaraju i ozljede. Prije svega ona Pjace zbog čega će Riječani nastupiti bez standardnih krila. Tu je i ozljeda ramena Gode kojeg će zamijeniti Čabraja. Oporavljenik Petrovič bit će u konkurenciji za utakmicu.