Varaždin vs. Rijeka

Trener Rijeke u Varaždinu će imati na raspolaganju samo tri od sedam stopera, ali Rožman ima u ruci još jednog aduta

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Lepinjica sigurno može biti opcija, pogotovo u Galovićevoj ulozi koja mu omogućava da u jednom dijelu sudjeluje i u organizaciji napada, za što sigurno ima kvalitete



RIJEKA Prije desetak dana slaganje zadnje linije bilo je slatka briga za trenera Simona Rožmana, nakon utakmice protiv Dinama ostala je samo briga. Ne zbog lošeg izdanja, baš naprotiv, već zbog činjenice da su sva tri središnja braniča, s kojima Rijeka i prosjeku prima najmanje golova, te lijevi bek, dobili treći žuti karton zbog čega će Rožman obranu morati slagati ispočetka. Galović, Capan, Smolčić i Štefulj su »out« zbog kartona, Velkovskom se na ozljedu nadovezala bolest koja će ga izbaciti iz kadra još desetak dana pa Simon Rožman u ovom trenutku na raspolaganju ima točno tri zdrava stopera – Arsenića, Escovala i Galešića, jednog prirodnog lijevog braniča u Travagliji te još jednog »priučenog« u Brautu.


Odvije se sve kako na Rujevici očekuju, konkurenciju bi mogao pojačati i Roko Jurišić pa možda i konkurirati za upražnjeno mjesto zbog kartona Štefulja. Pitanje je hoće li biti spreman odmah »u vatru« pa je za očekivati da će prednost dobiti Braut.


Kako bilo s lijevim bokom, tri stoperske pozicije zauzet će Escoval, Galešić i Arsenić, koji su u ovom sastavu odradili i dvije pripremne utakmice protiv ND-a Gorica i Budafokija. I ostavili prilično dobar dojam, pogotovo Galešić i Arsenić. Prvi je označen kao veliki potencijal, kažu odgovorni na Rujevici da je strašan radnik, da je njegov napredak bio strelovit otkada je došao iz Berlina, a nakon što je malo lutao po pozicijama (Rožman ga je u jednom trenutku vidio kao veznog), sada bi se trebao ustaliti u srcu obrane i dobiti Galovićevu ulogu. Kada je riječ o Arseniću, on je dokazana i provjerena vrijednost, igrač velikog iskustva kojeg je ozljeda zakočila na početku riječke priče, ali koji je kroz pripreme pokazao da se na njega itekako može računati i kao najiskusniji igrač zadnje linije sigurno će biti važna Rožmanova karika za sraz u Varaždinu.




U slaganju zadnje linije Simon Rožman vjerojatno će uzeti u obzir i Ivana Lepinjicu. Veznjak Rijeke u dva navrata je silom (ne)prilika dobio tu ulogu u Alkmaaru i Šibeniku i vrlo korektno odradio taj posao. U situaciji kada nedostaje rješenja u zadnjoj liniji, Lepinjica sigurno može biti opcija, pogotovo u Galovićevoj ulozi koja mu omogućava da u jednom dijelu sudjeluje i u organizaciji napada, za što sigurno ima kvalitete.