Goran Tomić

Trener Rijeke protiv Domžala će na djelu vidjeti braniča pristiglog iz Bundeslige: “Sigurno se radi o kvalitetnom igraču…”

Zlatko Horvat

Goran Tomić/V. KARUZA

Goran Tomić/V. KARUZA

Domžale su dobra momčad. Bez obzira na to što je to prijateljska utakmica, ozbiljno ćemo se pripremiti. Dat ćemo priliku svim zdravim igračima u ovoj i idućim utakmicama kako bismo vidjeli na koga možemo ozbiljno računati u nastavku prvenstva - kaže trener Goran Tomić



RIJEKA   Nogometaši Rijeke odigrat će danas prvu od četiriju prijateljskih utakmica na pripremama u Umagu. Ogled sastava Gorana Tomića, koji od jučer na raspolaganju ima 31 igrača s obzirom na to da se momčadi priključio kapetan Hrvoje Smolčić, moći će pratiti i navijači Bijelih. Susret Rijeke i Domžala, šestoplasiranog sastava slovenske Prve lige, prenosit će se uživo preko službenih klupskih stranica, ali i na HNTV-u. Prvo poluvrijeme trajat će 45, drugo 60 minuta, kako bi treneri mogli svim igračima dati priliku. Početak je prvotno bio zakazan za 15 sati, ali s obzirom na hladnoću i buru, ali i dnevnu svjetlost, pomaknut je na 14.30 sati.


– U jednom smo napornom tjednu i sve ide po planu. Igrače smo dosta opteretili treninzima i u ova dva tjedna će biti tako. Utakmica s Domžalama je samo jedna stanica u nizu tih pripremnih utakmica da bismo bili spremni za Dinamo. Od igrača samo očekujem da daju maksimum. Ovo je faza priprema gdje igrači možda neće biti svježi, ali to je manje bitno. Bitno je samo da fizički budemo na pravoj razini – kaže Goran Tomić, trener Rijeke.


Četiri utakmice


Domžale, Bravo (15. siječnja), Budafoki (20. siječnja) i Slovačko (21. siječnja) suparnici su Bijelih u pripremnom razdoblju, možda još upadne jedna utakmica, ali ta bi trebala biti zatvorena za javnost. Zanimljivo, Domžale će 19. siječnja testirati i Dinamo, prvog suparnika Bijelih u nastavku prvenstva.




Domžale su dobra momčad. Bez obzira na to što je to prijateljska utakmica, ozbiljno ćemo se pripremiti. Dat ćemo priliku svim zdravim igračima u ovoj i idućim utakmicama kako bismo vidjeli na koga možemo ozbiljno računati u nastavku prvenstva.


Iza Bijelih su blagdani, dva umaška dana i uvodni dio priprema na Rujevici.


– Vidjelo se na igračima da im je pauza jako dobro došla. Opet osjećamo onu pravu energiju, koju smo imali prošle polusezone. Polako dižemo intenzitet, igrači su sve umorniji i umorniji. Najvažnije u ovom trenutku je da nema ozljeda. Napredujemo s pripremama…


Nova lica


Tomić je zatekao neka nova lica u momčadi. Mladi Marino Kukoč i Duje Dujmović stigli su iz Splita, Djibrilla Ibrahim je na probi, dok je iz Njemačke došao 20-godišnji stoper Sava Arangel Čestić i u ponedjeljak poslijepodne priključio se Bijelima.


– Svi ti mladi igrači zasad sve dobro rade. Nemamo nikakvih problema. Uvjeti su odlični, teren je odličan, svi su preduvjeti tu. Čestić? Teško je nešto više reći, ali sigurno se radi o kvalitetnom igraču. Nadam se samo da će mu prilagodba na HT Prvu ligu biti što manja jer radi se o mladom igraču. Sigurno ima potencijal i u idućim utakmicama ćemo mu dati priliku i minutažu jer prvenstvo počinje za manje od tri tjedna. Nastojat ćemo da ta njegova prilagodba bude što kraća.


Današnja utakmica pokvarit će malo rutinu na koju su se Bijeli već polako počeli navikavati.


– Imamo uglavnom dva treninga dnevno plus tih nekoliko utakmica. U ova dva tjedna opteretit ćemo igrače i količinom i intenzitetom treninga. Odradit će jednu veliku količinu treninga. Kako budemo ulazili u tjedan prije Dinama, sve će to izgledati drukčije, nastojat ćemo dobiti na nekoj svježini kako bismo bili spremni za Dinamo – zaključuje trener Bijelih.