Goran Tomić

Trener Rijeke poslao jasnu poruku Upravi i novom SD-u: “Moramo dovesti napadače koji će biti pojačanja”

Portal Novi list

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Labrović i Prince Ampen tek moraju pokazati da su pojačanja - rekao je Tomić u kultnoj emisiji Radio Rijeke



RIJEKA Goran Tomić, trener nogometaša Rijeke, gostovao je u kultnoj emisiji Radio Rijeke – Pod stijenama Kantride – i osvrnuo se na aktualnosti u klubu počevši od prijelaznog roka koji je donio tek dva nova imena, bivše igrače Šibenika Ampena i vratara Labrovića.


– Obojica tek moraju pokazati da su pojačanja. Rijeka je ipak nešto drugo u odnosu na ono gdje su do sada imali prilike igrati – govorio je Tomić, koji, logično, puno očekuje od novog sportskog direktora Roberta Palikuće.


– Imali smo nekoliko konstruktivnih razgovora u vezi slaganja ekipe. I njemu je potrebno neko vrijeme da uvidi u kakvo je okruženje došao. Međutim, ne sumnjam da će svojim poznanstvima, dugo je bio u Njemačkoj, pronaći igrače koji mogu pojačati kadar Rijeke.




Najtanji ste na poziciji napadača, otišli su gotovo svi napadači iz prošle sezone: Menalo, Kulenović, Drmić, Yateke, Andrijašević…?


– Na treninzima smo najdeficitarniji na toj napadačkoj poziciji. Svi napadači iz prošle sezone su otišli, a Prince, koji je došao, je više krilni igrač. Sigurno da se tu moramo popuniti, igrači koji budu došli moraju biti pojačanja i sigurno 30 posto bolji od ovih koje imamo.


Prvenstvo se približava?


– Još četiri i pol tjedna do početka prvenstva. Najbitnije da se uigramo i kompletiramo, te da izgledamo dobro. Raspored utakmica je manje bitan. Veselim se i nadam se da ćemo igrati pred publikom koja će nam dati vjetar u leđa.


Znate potencijalnog suparnika u Europi?


– Vidjet ćemo ishod prve utakmice, Rijeka je favorit protiv oba protivnika i napravit ćemo sve za prođemo. Međutim, podcjenjivanja nema, kvalitetu moramo pokazati na terenu – rekao je između ostaloga trener Rijeke.