Simon Rožman

Trener Rijeke ponovno ostavio danske novinare bez teksta: “Ovi me gledaju čudno pa neću vikati od sreće”

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto NK Rijeka

Simon Rožman/Foto NK Rijeka

Napravili smo čudo u koje smo vjerovali. Cijeli klub i igrači. Bio sam u deliriju nakon utakmice, mlada smo momčad, ja sam mlad trener, a dobiti u Kopenhagenu je velika stvar za naš klub, za naš grad i za cijelu Hrvatsku. Sada živimo svoje snove - rekao je Rožman



KOPENHAGEN Simon Rožman veliki je pobjednik utakmice u Kopenhagenu. Ako je finale Kupa u Šibeniku bio diplomski rad, pobjeda u Danskoj za njega je doktorska disertacija i zbog nje je apsolutno zaslužio naklon. Pred novinare je došao hladan kao led, ali u njemu je gorilo.


– Ovi ljudi me gledaju čudno pa neću ovdje vikati od sreće – rekao je Simon Rožman kada je došao na konferenciju za novinare i ponovo ostavio danske novinare bez teksta.


Nisu imali pitanja za njega, čekali su Stale Solbakkena da preispituju njegov status, ali nismo im dali gušta. Kad ih nije bilo na konferenciji za novinare uoči utakmice, onda nek su barem slušali razgovor trenera Rijeke i trojice hrvatskih novinara.




Odijelo? Sve dolazi spontano. U klubu su mi u dva dana prije utakmice napravili odijelo, ali ako je to ključ uspjeha dat ću napraviti pet odijela. Da samo možete ući u svlačionicu i vidjeti tu sreću.


Kasnije je nastavio u ozbiljnijem tonu iako se vidjelo da jedva čeka prepustiti se emocijama.


– Jako smo sretni, napravili smo čudo u koje smo vjerovali. Cijeli klub i igrači. Pripremili smo dobru strategiju, sve je išlo kako smo željeli i sada živimo svoje snove. Bio sam u deliriju nakon utakmice, mlada smo momčad, ja sam mlad trener, a dobiti u Kopenhagenu je velika stvar za naš klub, za naš grad i za cijelu Hrvatsku. Sada živimo svoje snove.


Iz toga je lako zaključiti da mu je ovo najveća pobjeda u trenerskoj karijeri.


– Tako je. Došao sam raditi posao, imamo ciljeve pred sobom a ovo je veliki iskorak. Jako sam sretan zbog svih nas, radimo pošteno i sada nam se vratilo. Ali ne želim govoriti o sebi ni biti heroj jer su tu čast zaslužili igrači.


Da bi se to dogodilo njegova je momčad morala odigrati savršenu utakmicu i baš je to napravila.


– Vjerovao sam da moramo odigrati drugačije nego što oni očekuju. U najavama nismo htjeli sve pokazati. Ali bili smo hrabri a točno to smo željeli, da dobijemo situacije dva na dva. U fazi obrane smo bili kompaktni, bez panike… I strategija oko izmjena je bila odlična.


Popratila nas je i sreća, ali ne na način da su ostali sami ispred gola. A moram reći i da hrabrost i sreća nisu dovoljni, pokazali smo da imamo i kvalitetu. Znam kakva su očekivanja sada u Europi, ali pogledajte s kojim smo mladim igračima došli tu gdje smo sad.


Ispada da je odličan potez bio odgoditi utakmicu protiv Dinama, momčad se energetski napunila i sjajno odradila posao.


– Energetski i psihološki smo se podignuli kroz ove stanke i pokazali da možemo napraviti nešto dobro. Ne mogu vam opisati koliko sam sretan, uvijek sam želio doći među europske velikane.


Rožman je utakmicu sjajno vodio od prve do zadnje minute i odlično reagirao kada se činilo da bi vodstvo moglo postati upitno.


– Razmišljali smo u dva smjera, sada to nije tajna. Franko je bio načet, ali znam koliko nam znači u smislu skoka. Escoval je ušao u napad zbog napadačkog i defanzivnog skoka, vikao sam uz teren da im dam energiju, ali uhvatili smo sve lopte da ovo ostvarimo…


Tu smo zaključili, čekala ga je fešta.


– Rekli su mi da se u 22 sata sve zatvara, ali stat ćemo na pumpi kupiti koje pivo, ha, ha… – zaključio je Simon Rožman.