Simon Rožman

Trener Rijeke nakon trijumfa u polufinalu: “Ova pobjeda ništa ne znači ako na kraju ne digneš Kup”

Portal Novi list

Simon Rožman/R. BRMALJ

Simon Rožman/R. BRMALJ

Cijeli tjedan smo osjetili podršku u gradu, na daleko, ali se osjetila. Jako su me iznenadili navijači, podrška je bila jaka - kaže Rožman



RIJEKA Simon Rožman nije krio svoje zadovoljstvo nakon plasman u finale Kupa.


– Čestitke igračima, hvala navijačima, malo iznenađenje za nas da je bila tako dobra atmosfera. Vidjelo da se to još nije top razina, treba nam utakmica. Podsjeća na našu utakmicu koju smo vodili u Osijeku 2:1, a izgubili 3:2. Sve se u životu vraća. Fali nam još dosta stvari, ali o tome ćemo razmišljati kada proslavimo ovu pobjedu – govorio je Rožman.


Crveni karton veznjaka Osijeka sve je preokrenuo?


– Kada gubiš 2:0 onda ideš na glavu… Sve izmjene su dale energiju i novu dimenziju igre.


Murić je bio jocker, Sterling pokazao kvalitetu?




– Dečki su odlično radili posljednjih tjedana, ako tako nastave kraj im je negdje drugdje. Zahvalan sam im da poštuju neke druge  stvar. Imam široki roster, a teren neka bude taj koji će mi omogućiti da izaberem najbolje. Vidjeli ste i sami da nam nedostaje natjecateljskog duha, bili smo statični u prvom poluvremenu, bilo je i treme. Kada smo u nastavku postali agresivniji i brži onda je to bilo drugačije. Sigurno da nam je olakšao i njihov crveni karton.


Podrške nije izostala?


– Svaka čast! Cijeli tjedan smo osjetili podršku u gradu, na daleko, ali se osjetila. Jako su me iznenadili navijači, podrška je bila jaka. Hvala navijačima.


U finalu vas čeka Lokomotiva?


– Prerano je bilo što govoriti, u kupu vrijedi samo prvo mjesto, ova pobjeda ništa ne znači ako ne digneš Kup. Okrećemo se prvenstvu, puno toga moramo ispraviti, a vremena je malo. Gledao sam polufinale u Koprivnici, pokazala je da Lokomotiva ima širi roster – rekao je trener Rijeke.