Prva HNL

Trener Riječana prije velikog derbija protiv Dinama: ‘Imamo potrebno samopouzdanje za Maksimir’

Denis Frančišković

Izrazito zahtjevna utakmica nas čeka i morat ćemo stvarno biti na visokoj razini. I bolji nego što smo bili u prošlim utakmicama da bi izvukli pozitivan rezultat - kaže trener Goran Tomić



RIJEKA – Nakon četiri “na papiru” lakše utakmice, nogometaše Rijeke sutra čeka prvi pravi izazov. Bijeli su gosti Dinama, najbolje hrvatske momčadi, sve u “predvečerje” sudara u Škotskoj u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige.


– Izrazito zahtjevna utakmica nas čeka i morat ćemo stvarno biti na visokoj razini. I bolji nego što smo bili u prošlim utakmicama da bi izvukli pozitivan rezultat – kaže trener Goran Tomić. – Sigurno da imamo potrebnu dozu samopouzdanja nakon četiri uvodne pobjede. Dinamo je ipak posebna priča, posebno kad igra na svom terenu i u punom sastavu. Neće nas zavarati uvodne pobjede, znamo da utakmica u Maksimiru ima potpuno drugačiju težinu.


U Rijekinom sastavu zbog zdravstvenih problema neće biti Mudražije, Vuka, Murića, Galešića i Krešića.




– Defenzivni blok? Jako mi je drago da smo napravili neki progres u tom smislu. Faza napada i u prošloj i u ovoj sezoni pokazala je svoju kvalitetu. Drago mi je da je i obrana na tom tragu. No, ovo će biti najteži ispit i tu ćemo vidjeti gdje stojimo u odnosu na tako kvalitetnog protivnika. Morat ćemo biti jako kompaktni i defenzivno dobri. Sigurno da moramo gledati i kako ćemo zabiti gol, a ne samo kako ćemo se obraniti. Imamo drugačiju taktiku za Dinamo u Maksimiru, nego protiv nekih drugih protivnika. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati – dodao je trener Tomić.


Adam Gnezda Čerin vratio se nakon ozljede ramena na pripremama u Kranjskoj Gori.


– Apsolutno se slažem s trenerom, svi znamo što je Dinamo u hrvatskom i europskom nogometu. Očekujemo jednu vrlo tešku utakmicu, ali spremit ćemo se dobro. Nema sumnje, dat ćemo sve od sebe – rekao je Gnezda Čerin.