Simon Rožman

Trener nogometaša Rijeke istekom pripremnog perioda: “Protiv Dinama ćemo biti na najvišoj razini”

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Ne bih samo stavljao opterećenje na igrače da je ova prva utakmica najvažnija, svaka će biti važna, znamo da idemo na noge favoritu prvenstva, ali vjerujte da ćemo biti na najvišoj mogućoj razini u ovoj utakmici

RIJEKA Nogometaši Rijeke pobjedom protiv mađarskog Budafokija zaključili su pripremni period i krenuli odbrojavati do 19. siječnja kada će zaostalom utakmicom 6. kola protiv Dinama otvoriti proljetni dio sezone. Iza riječke momčadi su dva petodnevna ciklusa priprema poslije kojih je Simon Rožman zadovoljan ostvarenim


– Stvarno sam sretan što smo u ovih 14 dana s puno igrača došli na dobru razinu jer nam to daje priliku za razmišljati na duge staze. Napravili smo sve planirano, pripremne utakmice su po nekim segmentima bile jako dobre, po drugima nisu… Ali spremni smo na sve što nas čeka, ići ćemo iz utakmice u utakmicu, vidjeti što je najbolje, oslanjati se na igrače koji su na najboljoj razini i pokušati ostvariti dobar rezultat – kaže Rožman.


– Meni je bitno da smo vidjeli da imamo puno igrača u dobrom raspoloženju i u dobroj formi. Puno toga što smo željeli ispraviti smo ispravili, ali daleko od toga da nemamo mana, na svakoj utakmici ćemo naučiti nešto novo.


Rožman će prvo kolo nastavka sezone dočekati s praktički nepromijenjenim kadrom. Od igrača iz užeg kruga prve momčadi otišao je Tibor Halilović (uz njega više nema Anastasija, Raspopovića i Iglesiasa), a došao je Adrian Liber.


– Ako se još nešto dogodi znat ćemo reagirati, neke stvari se još događaju po pitanju dolazaka ali ne bih ništa nagađao. Želimo dati konkurenciju igračima jer je ona pozitivna, kada je na treningu sve na višoj razini onda se to odražava i na utakmicu. Liber? Igrač koji ima potencijal, zato je i vraćen s posudbe. Trebat će mu vremena, ali bit ćemo strpljivi s njim. Pokazao je svoj potencijal u kontekstu tranzicijskog igrača kakvog želimo i mislim da ide pravim putem.


Rožman je protiv ND Gorice i Budafokija koristio dvije identične postave što može sugerirati da su to igrači koji će startati protiv Dinama.


– Ne bih tako rekao jer vidjeli smo kako je izgledalo 60 a kako 30 minuta, jednostavno svaka utakmica mi daje neki odgovor… Ne daj Bože da se u ovih nekoliko dana nešto loše po tom pitanju još dogodi. Okosnica momčadi se po nekim segmentima raspoznaje, ali konkurencija je na dosta mjesta jako dobra. Ne bih samo stavljao opterećenje na igrače da je ova prva utakmica najvažnija, svaka će biti važna, znamo da idemo na noge favoritu prvenstva, ali vjerujte da ćemo biti na najvišoj mogućoj razini u ovoj utakmici.


Zaintrigirao je Kulenović s dva pogotka Budafokiju.


– Sretan sam zbog napadača, Yateke, Kulenović i Andrijašević su pokazali razinu koja je dobra. Svaki pogodak daje novo samopouzdanje, ali najviše me veseli da su došli na željenu razinu – zaključio je Rožman.