Stale Solbakken

Trener Kopenhagena: Detaljno smo analizirali Rijeku, znam kako ćemo ih slomiti

Mateo Sučić

Stalle Solbakken

Stalle Solbakken

Solbakken očekuje da će »bijeli« na Parkenu parkirati autobus ispred svog gola



KOPENHAGEN – Oni koji dobro poznaju rad trenera Kopenhagena Stalea Solbakkena reći će da je riječ o tipu koji je uoči nedavnog ogleda protiv Manchester Uniteda na analizu suparničke momčadi potrošio točno deset minuta.


Kažu da je Solbakken manijakalno pedantan kada je riječ o njegovoj momčadi, da niti jedan detalj ne prepušta slučaju, da sve želi dovesti do savršenstva jer drži da ishod uvelike ovisi o tome kako će izgledati igrači koje on trenira, dok suparniku najčešće posvećuje tek najosnovniju pozornost.


Ipak, isti izvori kažu da je pred sraz s Rijekom malo promijenio ploču. Ne toliko zbog Rijeke, nego zbog važnosti koju je ova utakmica dobila za Kopenhagen nakon neuvjerljivog ulaska u prvenstvo. Iako je previše toga izgradio da bi zbog jednog boda u tri utakmice njegov posao postao klimav, itekako je svjestan da bi jesen bez Europe bila njegov veliki poraz na početku sezone.


Autobus




– Postepeno smo dobili veliko iskustvo u europskim utakmicama, ali zato što smo bili jako dobri u ovim eliminacijskim susretima. U zadnjih 14 sezona čak smo 13 puta igrali grupnu fazu i to je iskustvo velika prednost za nas – govorio je Solbakken u najavi utakmice, dodajući da očekuje kako će njegova momčad protiv Rijeke nastaviti taj put.


– Očekujem da ćemo nastaviti putom kojim smo išli dosad, iako nemamo prednost domaćeg terena kakvu bismo imali da se igra s navijačima. Kroz analize smo upoznali dobro organiziranu Rijeku, to je momčad koja zna sve trikove i koja će nam puno otežati posao.


Solbakken očekuje da će »bijeli« na Parkenu parkirati autobus ispred svog gola.


– Vjerojatno će se odlučiti za opreznu taktiku, da budu kompaktni s jakom obrambenom organizacijom i strpljivo čekaju priliku za kontranapad. U obrani imaju robusne igrače, ali i veznjake i napadače, koji momčadi daju neku dimenziju više. Znat će nas lako kazniti ako ne budemo djelovali kao momčad i ako ne budemo organizirani.


Iskupljenje


Trener Kopenhagena očekuje da će njegova momčad ritmom slomiti Riječane.


– Ključni su faktori za pobjedu inicijativa i ritam, ali i strpljenje i mirnoća jer nas ne smije opterećivati to što se sve odlučuje u jednoj utakmici. U obrani moramo odigrati na europskoj razini, da smanjimo broj prilika koje će suparnik imati.


Zaključno, Solbakken se osvrnuo i na činjenicu da Rijeka za vikend nije imala utakmicu.


– Mislim da nije toliko važno što smo mi imali utakmicu, a oni nisu. Držim da prvenstvene utakmice za vikend mogu biti izazov nakon europske utakmice u četvrtak. Nama je raspoloženje u momčadi kakvo bi trebalo biti. Naravno da nije idealno jer nije nikada nakon što niste pobijedili u prethodnoj utakmici, ali definitivno postoji velika želja da se iskupimo. Nikome nije svejedno, a to mi je najvažnije – zaključio je Stale Solbakken.