Uprava je svoje napravila...

TRENER JE NA POTEZU! Igor Bišćan je u Andrijaševiću dobio kapitalno pojačanje za izlazak iz krize

Denis Frančišković

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

Osim navijača, dolaskom Andrijaševića svakako može biti najzadovoljniji trener Bišćan. Prvenstvena stanka došla je u pravo vrijeme za "bijele" i sada treba procijeniti u kakvom je stanju igrač od kojeg se očekuje da Rijekinoj igri da posebnu notu u napadačkom dijelu. Bišćan sada mora naći najbolji modalitet igre u kojem će trebati obostrana prilagodba na relaciji novi igrač - momčad. 

RIJEKA Već pomalo rezultatski razočaravajući kraj ljeta, poglavito nakon ispadanja od Genta i mršavog remija s Interom, među simpatizerima Rijeke razvedrila je vijest o povratku Franka Andrijaševića na Rujevicu. Andrijašević u Rijeku stiže večeras, u klub dolazi na jednogodišnju posudbu iz Genta, samo nekoliko dana nakon što je momčad iz Flandrije eliminirala “bijele” u play-offu Europske lige. Bio je to popriličan psihološki udarac za riječku momčad koja je po četvrti put željela osigurati europsku jesen. Nije uspjela, a odmah potom upala je u dodatne probleme u sudaru “fenjerašem”…Franko je iz Rijeke otišao 2017. nakon osvajanja povijesne dvostruke titule za 4.25 milijuna eura pri čemu su dobit podijelili Rijeka i Dinamo. U Gentu se nije baš naigrao, uslijedila je posudba u Beveren te potom povratak u drugu momčad. Andrijašević bi se možda i prije vratio na Kvarner, nije krio tu želju, ali velika prepreka na tom putu bila je njegova godišnja plaća od oko 700 tisuća eura. Klubovi su sada našli modalitet posudbe, Gent vjerojatno da rastereti klupski budžet plaćanjem igrača koji nije u prvom planu trenera Jessa Thorupa, Rijeka je pak za zasad nepoznati iznos dobila provjerenog igrača. Prije svega rasnog strijelca, najboljeg igrača HNL-a u sezoni 2016/17. i u izboru Kapetani biraju.Andrijašević je u povijesnoj sezoni za Rijeku ostvario vrhunac karijere, dogurao čak do reprezentacije. Njegovi golovi u lovu na povijesni naslov stizali su kao na traci, na kraju ih je postigao 18 u 32 utakmice. Mnogi od njih bili su ključni… 

Emocije i Kostrena


U pamćenju Rijekinih navijača posebno je ostala slika sa zapadne tribine u nakon posljednje utakmice protiv Cibalije kada je Franko trošio glasnice i završio na leđima navijača u eurupciji slavlja.Riječ je o igraču koji je posebno omiljen kod navijača, a i novinarima je uvijek zahvalan sugovornik. Bilo gdje, bilo kada… Franko se uvijek javi. Uz Rijeku je posebno sentimetalno vezan, toliko da je odlučio i kupiti stan u Kostreni. Po povratku iz Beverena još je jednom znakovito ustvrdio kako će se jednog dana vratiti na Rujevicu. Istina, ni sam nije sanjao sa će se to dogoditi samo nekoliko mjeseci kasnije… Struka “bijelih” odradila je velik posao posljednjeg dana prijelaznog roka, a Bišćan napokon dobio, za riječke prilike, kapitalca.

Odlična pozivnica


Kraj prijelaznog roka Rijeka je tako zaokružila najboljom mogućom pričom. Dolasci Danija Iglesiasa (Deportivo Alaves), Lorenca Šimića (Sampdoria) i Matka Babića (Lokomotiva) niti izbliza nisu toliko zvučni i s posebnom težinom kao povratak Andrijaševića. Rubrika odlazaka ostala je samo na imenu Simona Sluge (Luton Town, 1.7 milijuna eura) iako su igri bile moguće prodaje Darija Župarića, Antonija Čolaka, Domagoja Pavičića, Ivana Lepinjice… Očito toliko velikog zanimanja, a i izdašne ponude koja bi zadovoljila klupske apetite u ovom trenutku za Rijekine igrače nema.Osim navijača, dolaskom Andrijaševića svakako može biti najzadovoljniji trener Bišćan. Prvenstvena stanka došla je u pravo vrijeme za “bijele” i sada treba procijeniti u kakvom je stanju igrač od kojeg se očekuje da Rijekinoj igri da posebnu notu u napadačkom dijelu. Bišćan sada mora naći najbolji modalitet igre u kojem će trebati obostrana prilagodba na relaciji novi igrač – momčad. Njegova pozicija “polušpice” jedna od najvažnijih u kreaciji napadačke igre i same završnice gdje je Franko svojevremeno i stekao status najboljeg u ligi. Bišćan sada na neki način mora vratiti u život igrača koji u svojim godinama (28) još itekako puno ima što reći na travnjaku i to u klubu koji ga je praktički lansirao, postao mu najvažnija prijelomnica u karijeri.Andrijašević u Rijeci, Bradarić u Hajduku. Za kraj prijelaznog roka pomalo neočekivani transferi, ali za istinske ljubitelje nogometa pravi dolasci u jačanju domaće lige. I odlična pozivnica za predstojeći jadranski derbi na Rujevici.