Derek McInnes

Trener Aberdeena se uoči Rujevice nada oporavku braniča Devlina

Portal Novilist.hr

Derek McInnes

Derek McInnes



ABERDEEN Derek McInnes, trener Aberdeena, zadovoljno je trljao ruke nakon šokantne pobjede na otvaranju novoga prvenstva protiv Heartsa. Naravno to ne znači da je trener Aberdeena zaboravio podcrtati neke rupe u igri svoje momčadi uoči gostovanja na Rujevici idućega četvrtka. Sve ih je doduše objasnio činjenicom da je njegova momčad već dugo vremena u napornom europskom ritmu. Osim toga Škoti će imati dan manje za odmor i pripremu za ogled u Rijeci od svojih domaćina.


– Dobro smo krenuli u utakmicu što smo i priželjkivali. To je ono što trebaš nakon europskih utakmica kada nisi u pravom tonusu. Međutim, nisam zadovoljan jer taj dobar početak utakmice kapitalizirali s još kojim pogotkom. Bili smo dobri u prvih pola sata, a onda smo malo pali. Znao sam da naši suparnici imaju na klupi kvalitete, igrače koji mogu napraviti probleme što se i dogodilo. Na kraju smo ipak uspjeli, probudi se u mojim igračima inat i pobjednički karakter koji su presudili. Puno nam je pomogla publika, do pobjede smo došli zajednički na teži način – govorio je Derek McInnes nakon utakmice.


– Vrlo bitno je da smo osvojili tri boda jer Hearts je dobra momčad. Ispred nas je teško razdoblje, puno teških utakmica poput nadolazećih sa St. Mirrenom, Rijekom i Dundeeom. Nadam se da ćemo se kompletirati. Nadam se da će Devlin putovati s nama u Hrvatsku. No, sada je najbitnije da se odmorimo u iduća dva dana – rekao je trener Aberdeena.