"Deal" s Dinamom

Traju pregovori s Modrima: Dinamo uz Štefulja želi i Nevistića, a Rijeka pet milijuna eura i tri igrača

Mateo Sučić

Ivan Nevistić/Foto PIXSELL

Ivan Nevistić/Foto PIXSELL

Stvar je u povojima, ali budući da Dinamo silno želi Nevistića, mogla bi brzo dobiti neki novi moment, slično kao što se sve brzo dogodilo i s Danielom Štefuljem nakon što su u Maksimiru odustali od Bruna Gode



RIJEKA Osim Daniela Štefulja, kuloarski se ponovo u Maksimir seli i vratara Ivana Nevistića. Dinamov interes za mladog vratara nije tajna, nakon sjajne europske epizode Nevistić je skrenuo pažnju na svoj golemi potencijal, a s Rujevice su najavili da će njegov izlazni transfer, kada se bude dogodio, biti rekordan za jednog vratara Rijeke.


Računalo se na inozemstvo, i samom Nevistiću je to prvi izbor, ali ako čelnici Dinama posegnu duboko u džep i pristanu na uvjete koje je Rijeka postavila i koji se kreću oko tri milijuna eura, priča je itekako moguća…


Stvar je u povojima, ali budući da Dinamo silno želi Nevistića, mogla bi brzo dobiti neki novi moment, slično kao što se sve brzo dogodilo i s Danielom Štefuljem nakon što su u Maksimiru odustali od Bruna Gode iz Slaven Belupa.




Ako tako bude, »bijeli« bi financijski mogli dobro proći u ovom »dealu« s Dinamom budući da bi uprihodili otprilike pet milijuna eura i uz to dobili tri igrača koja mogu razvijati za neku daljnju prodaju. Iz navijačkog kuta svaki posao s Dinamom izaziva negodovanje, rival bi od ljeta bio jači za dva kvalitetna igrača, ali na Rujevici se od početka vode tržišnim principima, primarni cilj je osigurati normalno funkcioniranje kluba i zatvaranje budžeta, a Rijeka bi ovim prodajama u neizvjesnim vremenima koja je donio koronavirus kupila (financijski) mir za idućih godinu dana budući da očito ne postoje drugi interesenti za dva Rijekina dragulja.


Dok je Nevistić s upitnikom, priča oko Daniela Štefulja ide u smjeru u kojem je i najavljivano, Rijeka dogovara uvjete s igračima koji bi trebali doći iz suprotnog smjera i tu ne bi trebalo biti većih problema. S Đurasekom i Jurišićem je sve praktički dogovoreno, s Karačićem se još razgovara, ali ne dogode li se neki značajniji obrati, idućeg bi tjedna sve moglo biti stavljeno »ad acta«, što znači da bi se i Rožmanov kadar mogao proširiti za tri igrača.