Legendarni napadač

Erceg: Nisam mogao trčati u riječkom dresu na Poljudu! Finale Kupa bit će neizvjesno

Portal Novi list

Tomo Erceg u riječkom dresu / Foto: Arhiva NL

Tomo Erceg u riječkom dresu / Foto: Arhiva NL

Rijeka igra najljepše, a Hajduku na Rujevici treba samo pobjeda, kaže bivši napadač "bilih" i "bijelih"



SPLIT – U svojoj dugoj i uspješnoj karijeri legendarni splitski napadač Tomislav Erceg nosio je dres Hajduka i Rijeke, momčadi koje će se u narednih dvadesetak dana dvaput sastati i odmjeriti snage.


Prvi je na redu prvenstveni dvoboj koji će se u nedjelju odigrati na Rujevici, drugi susret je 26. svibnja kada će se na Poljudu odigrati finale Kupa Hrvatske.


– Finale Kupa Hrvatske nedvojbeno će bit puno zanimljivije nego prvenstveni dvoboj koji se igra na Rujevici. Bez obzira na to što su jedna i druga momčad u borbi za prvaka, barem u teoriji, više ne odlučuju sami o svojoj sudbini. Trebaju im se poklopiti rezultati, prije svega Dinama. Hajduk ima nešto više šansi od Rijeke, ali iskreno teško da momčad s Poljuda mogu stići i prestići aktualne prvake iz Maksimira. Kao Hajdukovac naravno da navijam da se to dogodi, ali realnost je ipak nešto drugo.




Osijek, čini mi se, nema atmosferu da na kraju bude prvak, barem se tako može iščitati iz medija i izjava trenera Bjelice – govori Tomo Erceg, koji na nedjeljni derbi gleda i kroz prizmu dvoboja dva vodeća strijelca lige Marka Livaje i Josipa Drmića.


– Nema sumnje da će derbi biti neizvjestan, uzbudljiv, s puno golova. Rijeka igra napadački, najefikasnija su momčad lige. Igraju najljepši nogomet. Trener Goran Tomić je sjajno posložio momčad. Šteta što su izgubili neke utakmice koje nisu trebali.


Hajduk nema izbora, njemu odgovara samo pobjeda. Splićani trebaju zaigrati napadački. Posebno zanimljivi bit će dvoboj najboljih strijelaca lige Marka Livaje i Josipa Drmića. Hajdukov napadač zabio je protiv Hrvatskog dragovoljca gol nakon devet utakmica pauze. S druge strane Drmić je upisao hat-trick u pobjedi nad Šibenikom na Šubićevcu. Livaja ima dva gola više od Drmića. Uvijek je lijepo biti najbolji strijelac lige…


Tomo Erceg je u sezoni 2004./05. bio najbolji strijelac Prve HNL i do toga je stigao u dresu Rijeke. Postigao je 17 pogodaka. Osim toga ugradio je svoje pogotke i u osvajanje Kupa Hrvatske do kojega je Rijeka stigla upravo pobjedom na Poljudu.


– Proveo sam predivnih godinu dana u dresu Rijeke. Bio sam najbolji strijelac lige, osvojio Kup Hrvatske… Nije mi bilo nimalo lako i ugodno istrčati u dresu kluba s Kantride na svom Poljudu i usto osvojiti Kup. Odigrao sam samo prvo poluvrijeme te utakmice, tadašnjem treneru Elvisu Scoriji na poluvremenu sam kazao da više ne mogu igrati, ne fizički, nego psihički.


Očekujem vrlo neizvjesno finale. Hajduku bi puno više značilo osvajanje Rabuzinovog sunca nego Rijeci. Gotovo deset godina su bez ijednog osvojenog trofeja – zaključio je Erceg.