Konferencijska liga

Tomić neće ponoviti Oreščaninovu blamažu protiv Maltežana: Rijeka nikoga ne podcjenjuje, što znamo pokazujemo na travnjaku

Portal Novi list

Goran Tomić / Foto Mateo Levak

Goran Tomić / Foto Mateo Levak

Respektiramo sve suparnike i napravit ćemo sve da ostvarimo plasman u idući krug Konferencijske lige, poručio je trener Rijeke Goran Tomić



Nogometaši Rijeke u srijedu su saznali ime potencijalnog suparnika u drugom pretkolu novoosnovane konferencijske lige. Rijeka će europsku priču početi 22. srpnja na gostovanju kod boljeg iz ogleda Sant Julia (Andora) – Gzira United (Malta).


– Respektiramo sve suparnike i napravit ćemo sve da ostvarimo plasman u idući krug Konferencijske lige. Ne treba bježati od činjenice da ćemo imati ulogu favorita u drugom pretkolu, ali isto tako ne smijemo nikog podcijeniti ako želimo što dulje ostati u Konferencijskoj ligi i takav pristup tražit ću od igrača, rekao je Goran Tomić, trener Rijeke za klupsku internetsku stranicu.


Rijeka će u prvoj utakmici gostovati.




– Ne razmišljam nikad previše o tome, u konačnici mi moramo pokazati kvalitetu i nije bitno da li smo gosti ili domaćini u prvoj utakmici. Ono što mogu reći jest da se nadam da ćemo imati podršku s tribina u novoj sezoni jer to bi nam puno značilo, rekao je Tomić.


U ogledu Sant Julije i Gzire United mnogi su u startu dali prednost Gziri koja je u hrvatskoj javnosti ostala upamćena nakon što je u kvalifikacijama za Europsku ligu izbacila Hajduk.


– Mislim da smo u mnogim utakmicama proteklih godina mogli vidjeti da nema nikakvog smisla prognozirati neke stvari i da se stalno događaju iznenađenja i zato moramo biti na oprezu.


Ponavljam, napravit ćemo sve da prođemo dalje, ali isto tako tek smo na početku priprema i više smo koncentrirani na nas nego što u ovom trenutku razmišljamo o europskim natjecanjima.


Jedno je sigurno, pripremit ćemo se maksimalno i dobro skautirati suparnike da bismo što spremniji ušli u europske ispite. Van travnjaka možemo davati razne najave, ali najbitnije je nikog ne podcijeniti i pokazati sve što znamo i možemo na travnjaku, zaključio je Goran Tomić.