U finalu Sturm

Tešović rasplinuo snove, nogometaši Rijeke ostali bez finala Kvarnerske rivijere

Denis Frančišković

SREĆA OKRENULA LEĐA - Kadeti Rijeke na Mavrincima/Foto HNK Rijeka

SREĆA OKRENULA LEĐA - Kadeti Rijeke na Mavrincima/Foto HNK Rijeka

U sedmoj seriji kod rezultata 5:6 loptu na "kreč" namjestio je Strahinja Tešović, crnogorski igrač koji se pojavio na probi baš na turniru i loše pucao, Timothy je obranio njegov loš udarac i rasplinuo riječke snove



MAVRINCI Polufinalna utakmica Kvarnerska karijere: Rijeka – Sturm 5:6 – 11 metara (1:1, 1:0). Stadion Adelija Beba Haramija. Gledatelja: 150. Sudac: Antonio Melnjak. Pomoćnici: Marušić i Salaj. Strijelci: 1:0 Šćira (8′), 1:1 Ilić (78′). Jedanaesterci: 1:2 Volf, 2:2 Korač, Mustafić – stativa, 3:2 Anušić, 3:3 Ilić, Mikulica – vratar brani, Marinoui – stativa, Baraba – vratar brani, 3:4 Delija, 4:4 M. Žlibanović, 4:5 Heuserer 4:5, 5:5 Pučić, 5:6 Schragl, Tešović – vratar brani.


RIJEKA: Mišković, M. Žlibanović, Blečić, Živanović, Mikulica, R. Žlibanović (46′ Baraba), Mikloš (73′ Pučić), Momčilovski (57′ Korač), Bradarić (57′ Tešović), Zubović (73′ Pavičić), Šćira (73′ Anušić).


STURM: Timothy, Locker (79′ Jauk), Krasniqi (41′ Ilić), Burger (56′ Heuserer), Shala (41′ Bratschko), Hrustan (56′ Schragl), Volf, Pirker, Suka (41′ Jelec, 80′ Delija), Mustafić, Marinoui.




Nogometaši Rijeke nisu se uspjeli plasirati u sutrašnje finale 68. izdanja Kvarnerske rivijere, nakon bolje igre i dojma u 80. minuta, kobni za momčad Hrvoja Stilinovića bili su jedanaesterci. U sedmoj seriji kod rezultata 5:6 loptu na “kreč” namjestio je Strahinja Tešović, crnogorski igrač koji se pojavio na probi baš na turniru i loše pucao, Timothy je obranio njegov loš udarac i rasplinuo riječke snove.


Austrijanci su poletjeli jedan drugom u zagrljaj, napravili su stvarno velik podvig, Riječani ostali u nevjerici. Imali su praktički sve u svojim nogama, ali jednostavno to nije bio njihov dan. Vodili su do dvije minute prije kraja, imali igru, kod izvođenja jedanaesteraca dvaput bili su u prednosti, ali jednostavno rulet “bijele točke” nije im bio nakolonjen. No, sami su se doveli u takvu situaciju kada je Ilić u 78. minuti u jedinom pravom udarcu, nakon loše reakcije uže obrane, opalio s 20 metara, a lopta odsjela u kutu Miškovića – 1:1.


Rijeka je rano povela preko Šćire koji je zabio glavom u 8. minuti nakon ubačaja Rajana Žlibanovića iz kornera. Bio je to peti Šćirin gol na turniru.


Bijeli su igrali bez Srdoča koji je ozlijedio ložu, a prvo poluvrijeme bilo je siromašno prigodama. Rijeka je ipak bila poduzetnija, njeni su igrači više boravili na protivničkoj polovici.


U drugom poluvremenu Šćira je pogodilo vratnicu s 25 metara (45′), Momčilovski dobro tukao iznad gola s još veće udaljenosti (55′), a potom Tešović (65′) nakon dobre akcije s desetak metara pucao pravo u vratara. Do kraja dobru je šansu imao i Korač (79′) čiji je udarac završio malo kraj stative.