Trener Bijelih

Tadić prije odlaska u Zagreb: ‘Želimo krenuti agresivno i nametnuti se od prve minute’

Zlatko Horvat

Vidimo kakvo je prvenstvo, sve utakmice su teške. Favoriti su jedino na papiru - rekao je Dragan Tadić



RIJEKA – Nogometaši Rijeke i stručni stožer večeras poslije treninga kreću prema Zagrebu, gdje ih sutra u Kranjčevićevoj čeka ogled četvrtog kola SuperSport HNL-a protiv Lokomotive. Mogli su Bijeli i sutra na put, ali s obzirom na vjerojatne gužve na ulazu u Zagreb, želio se izbjeći bilo kakav razlog za bespotrebnu nervozu. Bijele čeka teška zadaća. Svjestan je toga i trener Dragan Tadić.


– Očekujemo zahtjevnu utakmicu. Vidimo kakvo je prvenstvo, sve utakmice su teške. Favoriti su jedino na papiru – rekao je Dragan Tadić na konferenciji za medije.


Utakmica se igra od 21 sat i igračima bi treba biti barem malo lakše. Nije lako trenirati i igrati po žegi i visokim ljetnim temperaturama u ranijim terminina.




– Prošli je tjedan bio dosta intenzivan. Zato smo ovoga tjedna ušli u jedan normalniji rad. Imali smo početkom tjedna dosta odmora. Poslije toga smo napravili dva odlična, intenzivna treninga tako dan sam zadovoljan rekcijom ekipe i očekujem našu dobru prezentaciju.
Bijeli su poraženi na posljednjem gostovanju u Kranjčevićevoj, dok su u jesenskom dijelu ostvarili pobjedu. Posljednji remi ovih momčadi datira iz proljetnog dijela 2020. godine. Tadić ima formula uspjeha.


– Moramo biti agresivni i nametnuti se od prve minute. Znamo njihov stil igre, uvijek je isti. Mlada su momčad, koja igra fizički dominantan nogomet, ali su i tehnički potkovani. Njihovog trenera Čabraju, kojeg izuzetno respektiram. Zna te dečke od malena, većinu ih je selekcionirao. Bit će zahtjevno, ali vjerujem u svoju momčad, vjerujem da nešto možemo napraviti.


Za momčad konkuriraju Andres Solano i Nais Djouahra, koji bi mogao imati premijeru u dresu Bijelih. Jorge Obregon je u petak počeo trenirati. Polako se fizički dižu i ostali igrači, koji su do sada imali manju minutažu, što Tadiću proširuje mogućnosti.