Bijeli strijelci

“Svi za jednoga, jedan za sve”: Lončar i Čolak o pobjedi u Škotskoj i šansama protiv Genta

Marko Cvijanović

Foto: HNK Rijeka, nk-rijeka.hr

Foto: HNK Rijeka, nk-rijeka.hrPoslije utamice u Škotskoj rasoloženje riječkih igrača bilo je očekivano dobro, a najsretniji su bili strijelci.


– Sretan sam zbog pobjede i plasmana u play-off Europske lige. Ne bih volio da se stekne dojam da je Aberdeen tako slab, nego treba reći da smo ga mi dobro ukočili.


Odigrali smo utakmici u klasičnom obliku: svi za jednoga, jedan za sve. Gent jest jači protivnik od Aberdeena, ali nije neprelazan.
Međutim, sada se u prvom redu treba fokusirati na osijek, a tek onda razmišljati o Gentu – kaže Stjepan Lončar, koji se našao u neobičnoj situaciji kad je glavni sudac pobrao ovacije domaće publike dodijelivši mu žuti karton.


– To samo govori koliko smo izdominirali utakmicom.


Antonio Mirko Čolak nastavio je golgeterski niz i u uzvratnoj utakmici s Aberdeenom.


– Drago mi je da me hoće gol, iako je nebitno tko zabija dok pobjeđujemo utakmice. Naravno da nam je crveni karton puno pomogao, ali vjerujem da bismo dobro odradili posao i da su momčadi bile brojčano izjednačene. Još ne bih govorio o Gentu, ali uvjeren sam da ova momčad ima snagu i karakter izboriti plasman u skupinu Europske lige – poručio je Čolak.