Nogometni romantičari

Svaka sličnost nije slučajna, nova Murićeva frizura neodoljivo podsjeća na jednog od najvećih talenata riječkog nogometa

Portal Novi list

Anas Sharbini i Robert Murić/Foto Arhiva NL

Anas Sharbini i Robert Murić/Foto Arhiva NL

Sharbini i Murić imaju puno više dodirnih točaka pored frizure



RIJEKA Trener Rijeke Simon Rožman uveo je Roberta Murića u nastavku utakmice u Koprivnici. Veznjak Rijeke promovirao je svoju novu frizuru koja je uključila i novu boju kose. Na trenutak kao da je vrijeme stalo. Plemeniti veznjak neodoljivo je podsjetio na jednog od najvećih nogometnih znalaca koji je nosio dres Rijeke, pomalo zaboravljenog kapetana Anasa Sharbinija. Grobnički dragulj također je bio sklon eksperimentima sa svojom frizurom, u jednoj od svojihposljednjih riječkih faza se “zaplavio”.


No, Sharbini i Murić imaju puno više dodirnih točaka pored frizure. Svaka sličnost nije slučajna. Obojica su veliki nogometni znalci koji nerijetko drugačije shvaćaju svoje obaveze na terenu, ali i van njega zbog čega se nerijetko nađu u problemima ili središtu zbivanja iako samo žive i igraju onako kako misle da bi trebali živjeti i juriti loptu po terenu. Umjetničke duše, pomalo izumrla vrsta nogometnih romantičara koji jednostavno nemaju šanse preživjeti u svijetu modernog, industrijskog nogometa.