Oko sokolovo

Sudački ekspert presudio očajnom Pajaču: “Oštetio je Rijeku i Osijek, morao je isključiti Lončara na početku utakmice”

Portal Novi list

Kod kaznenog udarca dogodila se još jedna pogreška suca. Igrač Osijeka je u skoku imao prirodan položaj ruku i inercijom je dotaknuo igrača Rijeke - tvrdi Strahonja



RIJEKA Mario Strahonja, HRT-ov sudački ekspert, secirao je suđenje u susretu polufinala Kupa na Rujevici i zaključio kako je Pajač napravio niz pogrešaka počevši od krvničkog starta Lončara na Gorgonu kojega nije uopće sankcionirao.


– Pogreška suca. Trebao je igraču Osijeka pokazati direktni crveni karton. S obzirom na izostanak namjere da Lončar igra na loptu, kao i s obzirom na intenzitet starta, Pajač je morao isključiti igrača Osijeka – rekao je Strahonja.


Iduće je na red došlo isključenje Kleinheislera u 56. minuti, potom i najstroža kazna nakon duela Talysa i Capana. I tu je, prema Strahonji, Pajač donio pogrešne odluke.




– Kod starta Kleinheislera jasna je pogreška suca jer vidimo da kontakta nije bilo. Međutim, treba naglasiti da u ovom slučaju, kod drugog žutog kartona, VAR nema pravo oglasiti se. Kod kaznenog udarca dogodila se još jedna pogreška suca. Igrač Osijeka je u skoku imao prirodan položaj ruku i inercijom je dotaknuo igrača Rijeke. Intenzitet kontakta nije bio dovoljan za penal, ali ni ovdje nisu mogli reagirati VAR suci ako im je glavni sudac radiovezom javio što je vidio – rekao je Strahonja.