Jadranski derbi

Sudački ekspert potvrdio: VAR je potpuno pogriješio, Hajduku je krivo dosuđen drugi penal Livaje

Portal Novi list

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Na snimci nije jasno bilo vidljivo da je riječ o penalu. Stav komisije je da se sigurno ne radi o kaznenom udarcu, rekao je Draženko Kovačić



Rijeka je u Jadranskom derbiju pobijedila Hajduk na Poljudu 1:2. Riječani su poveli golom Ampema u 65. minuti, a Frigan je 19 minuta kasnije povisio na 0:2.


Činilo se da će to biti i nokaut Hajduka, ali onda su se upleli suci. Najprije je Livaja u 91. iz Penala smanjio na 1:2, da bi mu suci poklonili i drugi penal.


No, tada na scenu stupa riječki vratar Labrović, brani Livajin udarac i Riječanima osigurava pobjedu na Poljudu.




Sudačke odluke bile su sporne kod oba penala, a Hajdukovci su čak tražili i treći…


Podsjetimo, sudac Ante Čulina prvi penal za Hajduk dosuđuje nakon pada Nikole Kalinića u duelu s Emirom Dilaverom u 89. minuti. Drugi penal, pak, dosudio je nakon što je Livaja pao u duelu s Galešićem.


U toj situaciji intervenirao je VAR i nakon pregleda snimke dosudio i drugi penal za Hajduk.


Obje sporne situacije nakon utakmice je komentirao član sudačke komisije Draženko Kovačić.


“Kod prvog penala vidi se da je napadač Hajduka uspio nogu staviti ispred obrambenog igrača Rijeke i opravdano je dosuđen jedanaestarac”, tvrdi Kovačić.


A drugi penal?


“Kod drugog kaznenog udarca nije trebalo biti VAR intervencije, već je trebalo prepustiti odluku sucu jer nije bilo očite pogreške.


Na snimci nije jasno bilo vidljivo da je riječ o penalu. Stav komisije je da se sigurno ne radi o kaznenom udarcu”, rekao je Kovačić.