Oko sokolovo

Mario Strahonja smatra da je sudac Duje Strukan oštetio Osječane protiv Rijeke za najstrožu kaznu

Portal Novi list

Zoran Arsenić i Mierez/Foto PIXSELL

Zoran Arsenić i Mierez/Foto PIXSELL

Bez obzira na kasniju rotaciju napadač, a znamo da Mierez ponekad zna naglasiti, mislim da se ipak dogodio propust - kazao je Strahonja



RIJEKA Marijo Strahonja, HTV-ovo Oko sokolovo, konstatirao je kako je suđenje u derbiju kola u Gradskom vrtu, kao i prema općem mišljenju, bilo na visini. Međutim, unatoč tome glavnom sucu Duji Strukanu potkrala se jedna pogrešna, koja, istina, nije utjecala na konačan ishod pa se o tome neće puno govoriti. Strahonja tvrdi da je Strukan trebao u 82. minuti pokazati na bijelu točku nakon duela Zorana Arsenića i Argentinca Miereza.


– Na temelju kadrova koje imamo u posjedu mislim da se ovdje dogodio propust.  Vidi se da je napadač jedan metar ispred obrambenog igrača, izolirana desna ruka obrambenog igrača koja povlači napadača u pravocrtnoj kretnji. Bez obzira na kasniju rotaciju napadač, a znamo da Mierez ponekad zna naglasiti, mislim da se ipak dogodio propust – kazao je Strahonja i objasnio zbog čega nije reagirao VAR.


– Sudac je kontrolirao ovu situaciju i dao jasne upute u VAR sobu što se potencijalno dogodilo. Ne znamo koju informaciju. VAR soba ima mogućnost korištenja drugih kamera i ukoliko su VAR suci pronašli elemente koje im je prenio sudac onda VAR intervencije nema – rekao je Strahonja u HTV-ovo emisiji Stadion.