Anton Krešić

Stasiti stoper nakon službenog ostanka na Rujevici: “Očekujem bolju sezonu od prošle i osvajanje trofeja”

Denis Frančišković

Anton Krešić/Foto HNK Rijeka

Anton Krešić/Foto HNK Rijeka

Bilo je ponuda od samog završetka sezone, ali odmah sam rekao da želim ostati u Rijeci - rekao je bivši igrač Atalante



RIJEKA  Anton Krešić od jučer je i službeno igrač Rijeke, klub je potvrdio nastavak suradnje s pouzdanim stoperom čiji je ugovor otkupljen od Atalante, a sve je dobilo svoju tehničku finalizaciju. Za 26-godišnjeg Krešića je posebno zainteresirana bila Modena, ali i još neki klubovi, poput Cluja i Steaue. No, od početka dolaska na Rujevicu Krešić je iskazao želju da se duže zadrži u redovima Rijeke. Po Transfermarktu ugovor je važeći do lipnja 2025. godine, a trenutačna vrijednost igrača je 700 tisuća eura. Krešić je prošlu sezonu u Rijeci proveo na posudbi, ustalio se u obrani i bio jedan od pouzdanijih igrača, u dosta susreta, propusne riječke obrane.


Uz to je postigao i dva važna gola, u prvenstvenom gostovanju i pobjedi na Poljudu (3:1) i pobjedi protiv Osijeka (3:2) u polufinalu Kupa Hrvatske na Rujevici. Potvrda Krešićevog angažmana zapravo je u neku ruku i dovođenje novog igrača, jednako kao i u slučaju Harisa Vučkića. Na Rujevici se još uvijek nadaju da bi se dugoročno moglo nešto slično postići i u slučaju Adama Gnezde Čerina. Uz njih dvojicu, Bijeli su dosad doveli Mitrovića, Pavlovića i Alvareza, a sada se očekuje slaganje kockica ofenzivnoga dijela momčadi (Halilović, Rog, Kastrati).


Prezadovoljan Rijekom


– Bilo je ponuda od samog završetka sezone, ali odmah sam rekao da želim ostati u Rijeci i to mi je bila prva i jedina želja. U Rijeci mi se sve svidjelo, od ambijenta, navijača, do atmosfere u momčadi, sveukupno sam klub, ali i grad. Prezadovoljan sam u Rijeci – kaže Anton Krešić.




Krešić nije igrao prvu pripremnu utakmicu s Brinjem Grosuplje, ali ju je pratio s ostatkom igrača koji nisu bili u prvom planu. S obzirom da mu je bila još aktivna posudba mogao je nakon toga trenirati i igrati za Bijele.


– Nakon finala Kupa otišao sam nekoliko dana na odmor, kada sam se vratio, počeo sam s pripremama i treningom. Sada zajedno naporno radimo i jedva čekamo da počne sezona. U Kranjskoj Gori imamo odlične uvjete, dobro se pripremamo i vjerujem da ćemo opet biti opet oni pravi. Ozračje u momčadi je super, a dobro su se uklopili i novi igrači. Čeka nas duga sezona – najavljuje Krešić.


Jedan od vođa


Krešić bi u slaganju nove Rijeke trebao biti jedan od vođa momčadi, uostalom, kad ne igra Vučkić, on preuzima kapetansku vrpcu.


– Očekujem da nova sezona bude bolja od prošle i da osvojimo neki trofej. Najvažnije je da krenemo s pozitivnim rezultatima u prvenstvu, da budemo što bolji u Europi i idemo utakmicu po utakmicu. Djurgarden? Ne poznajem najbolje švedsku momčad, ali očekujem tvrde i borbene utakmice. Teško je u Europi s bilo kojim protivnikom, a dat ćemo sve od sebe da budemo što bolji – zaključuje Krešić.


Krešić je izdanak omladinske škole Zagreba, 2016. godine otišao je u redove mlađe garniture Atalante, potom je bio priključen seniorskom sastavu, ali i odlazio na niz posudbi, od Avellina, Cremonesea, do Carpija i Padove.


U Rijeci je u 36 utakmica zabio dva gola uz dvije asistencije, a najviše utakmica odigrao je u Padovi, njih 54 i pritom zabio šest pogodaka. U Primaveri Atalante sakupio je 47 utakmica i zabio čak deset golova, dok je za Avellino nastupio 25 puta uz tri gola i jednu asistenciju. Inače, za mlađe selekcije hrvatske reprezentacije odigrao je 22 utakmice uz jedan pogodak.


Krešićev ostanak na Rujevici u ovom je trenutku od posebne važnosti u pogledu formiranja i stabilizacije obrane. Krešić bi uz Pavlovića i Mitrovića trebao činiti stoperski trojac, a ovisno o formaciji jako dobro funkcionira na mjestu desnog braniča, iako mu je uloga onog središnjeg puno prirodnija.