Ivan Mance

Sportski direktor Rijeke potvrdio ono što se tjednima naslućuje: “Rastanak s Rožmanom je bio neminovan, moramo izabrati pravog čovjeka”

Denis Frančišković

Ivan Mance/Foto Arhiva NL

Ivan Mance/Foto Arhiva NL

Mogli bismo svi zajedno imati stotinu alibija za situaciju u kojoj smo se našli, ali jednostavno to ne želimo. Želimo se što prije iz nje izvući i krenuti u pozitivnom smjeru - kaže Mance



RIJEKA Nakon poraza od Hajduka »zanijemili« su telefoni. Onih uz koje se veže sada već prošlost, sadašnjost, ali i budućnost Rijeke. Na dispoziciji je bio kao i uvijek tek Ivan Mance, sportski direktor »bijelih«.


– Naravno da je teško kad odlazi trofejni trener, trener koji je imao vrhunske rezultate s klubom. Opet, to je nogomet. Kao klub s Rožmanom smo imali ozbiljnost u cijelom ovom razdoblju. Nekad se neke stvari ne uspiju iskontrolirati i ne idu u željenom smjeru – kaže Mance. – Rastanak je bio neminovan, svaki kraj je prilika za novi početak.


Vremena je malo, a pronalazak pravog trenera nije lak posao?


– Znamo svi što je Rijeka postala u posljednjih desetak godina. Kvarnerski zaljev je sigurno jedno od najboljih mjesta za trenere. Ovdje su sigurni, zaštićeni, imaju najbolju potporu ljudi iz kluba i navijača. Kandidata ne nedostaje, razgovaramo i imamo neke svoje ideje. Vjerujem da ćemo naći pravog trenera koji može preuzeti na svoja leđa strategiju koju ima klub. Onako kako su to činili Kek, Bišćan i Rožman. I da ćemo tako krenuti u neke nove izazove i uspjehe.


Malo vremena


Kad očekujete da ćete priopćiti javnosti ime novog trenera?




– Istina, vremena nema, izuzetno zahtjevne utakmice su pred nama. Pred nama je puno sastanaka i razgovora te ćemo sigurno imati rješenje za izazove koji nas čekaju. Ne bih govorio ništa unaprijed, počeli smo na tome raditi čim nam je Simon priopćio svoju odluku. Treba biti miran i koncentriran te izabrati pravog čovjeka jer trener je ključna osoba u funkcioniranju kluba.


Je li Goran Tomić najozbiljniji kandidat za mjesto Rožmanova nasljednika?


– Kuloari svašta spominju, ali ne bih o tome. To nije naš stil rada. Vjerujem da ćemo donijeti dobru odluku.


Nema pozadine


Je li raskid ugovora s Rožmanom samo formalne prirode?


– To su formalnosti. Rastajemo se u prijateljskim odnosima, Simonu i njegovu stožeru su vrata kluba uvijek otvorena. Kao što mi njemu želimo sve najbolje u daljnoj karijeri, tako sam siguran da i on želi Rijeci sve najbolje u budućnosti. Simon je zaista živio za Rijeku ovih godinu i pol dana. I to od 0 do 24.


Stoje li u pozadini svega možda i problemi u svlačionici? Ili na relaciji igrača sa sada već bivšim trenerom?


– Nije bilo nikakva »crnila«, nikakvih afera ili nečeg što bi poremetilo ozračje. Dogodio se jednostavno nogomet, puno stvari i puno faktora je utjecalo na sve. Mogli bismo svi zajedno imati stotinu alibija za situaciju u kojoj smo se našli, ali jednostavno to ne želimo. Želimo se što prije iz nje izvući i krenuti u pozitivnom smjeru. Nikakve pozadine u svemu tome nije bilo – zaključuje Mance.