Mercato

Španjolski mediji tvrde da Rijeka dovodi slovenskog napadača iz Real Zaragoze

Ivan Volarić

Haris Vučkić

Haris Vučkić

Haris Vučkić svojedobno je važio za velikog talenta slovenskog nogometa



RIJEKA Španjolski mediji izvještavaju kako je 27-godišnji slovenski napadač Haris Vučkić na odlasku iz drugoligaša Real Zaragoze. Njegova nova adresa trebala bi biti – Rujevica. Ako su vijesti s Pirineja točne onda će čelnici Real Zaragoze posuditi Vučkića Rijeci i olakšati rashodovnu stranu klupskog budžeta s obzirom na to da napadač porijeklom iz BiH  ima važeći ugovor (još dvije godine) težak 600 tisuća eura. Budući da Rijeka teško može preuzeti na sebe plaćanje kompletnog ugovora ovakvi poslovi obično se realiziraju na način da se igrač odrekne dijela ugovora,  jedan dio ostaje na plaćanje njegovom matičnom, a preostali klubu gdje je posuđen.


Vučkić se smatrao za jednog od većih talenata slovenskog nogometa. Debitirao je za Domžale s 15 godina. Tada su se oko njega vrtjeli skauti brojnih europskih velikana, no brojne teške ozljede usporile su njegovu karijeru koju su obilježile i brojne promjene klubova. Osim za Domžale i Real Zaragozu igrao je i za Newcastle, Cardiff, Roterham, Rangers, Wigan, Brentfrod i Twente.


Pretprošle sezone u dresu Twentea zabio je 11 golova u 25 nastupa, no po dolasku u Drugu španjolsku ligu nije uspio nastaviti taj obećavajući golgeterski učinak. Prošle sezone se u 19 nastupa za Real Zaragozu nije uspio upisati u strijelce.




Inače, Vučkić je najbolji strijelac Slovenije u posljednjem izdanju Lige nacija gdje je zabio četiri od svojih pet golova u deset nastupa za reprezentaciju. Očito je riječ o igraču koji uz odgovarajući tretman i sklono okruženje može biti od velike koristi za momčad, a dolazak u Rijeku, uz nastupe u Europi, mogao bi, kao što se to u slučaju Rijeke nebrojeno puta već pokazalo, imati efekt odskočne daske za njegovu karijeru.


Što se njegove uloge na terenu tiče po svemu sudeći riječ je o polivalentnom napadaču koji je u prvom redu prva ili povučena špica, odnosno središnji ofenzivni veznjak. Tu je odigrao najviše utakmica u karijeri, ali je znao igrati i na pozicijama krilnih napadača. Češće lijevo nego – desno.


Pretpostavka je da ga na Rujevici vide kao moguću zamjenu za neki od eventualnih odlazaka s obzirom na to da su pozicije prve špice (Drmić, Obregon) popunjene, a na oba krila su dovedeni novi igrači (Vuk, Bušnja, Ampen, Abass, Karicca…).  Jasno, sve ovisi o načinu igre. Trener Goran Tomić često mijenja sustave pa bi se igrač Vučkićevog profila sasvim sigurno dobro uklopio u njegove planove.


Prvi ofenzivac koji bi mogao napustiti Rujevicu je Robert Murić za kojega navodno postoji određeni interes klubova iz inozemstva.