Baski nižu pobjede

Španjolski mediji nižu komplimente na račun lidera Primere i suparnika Rijeke u četvrtak na Rujevici

Mateo Sučić

Imanol Alguacil, trener Real Sociedada/Foto REUTERS

Imanol Alguacil, trener Real Sociedada/Foto REUTERS

Oyarzabal duša lidera" - naslov je kojim je AS popratio pobjedu u Sevilli dok Mundo Deportivo piše o "txuri urdinu" (bijelo-plavi na baskijskom) koji predvodi La Ligu sa sjajnim rolama Le Normanda, Monreala, Portua, Oyarzabala i Januzaja

RIJEKA Uvjerljiva pobjeda Real Sociedada na gostovanju kod ove sezone ambicioznog Betisa vođenog Pellegrinijem izazvala je popriličan odjek u španjolskim medijima.


“Oyarzabal duša lidera” – naslov je kojim je AS popratio pobjedu u Sevilli dok Mundo Deportivo piše o “txuri urdinu” (bijelo-plavi na baskijskom) koji predvodi La Ligu sa sjajnim rolama Le Normanda, Monreala, Portua, Oyarzabala i Januzaja.


– U prve tri utakmice protiv Valladolida, Real Madrida i Valencije nogomet nije bio pošten prema nama, a što se promijenilo su samo golovi koje sada zabijamo. I prije smo stvarali prilike ali ih nismo realizirali – rekao je nakon utakmice protiv Betisa Imanol Alguacil, trener Real Sociedada.


Utakmica je izazvala i kontroverzu zbog primjene VAR-a, Betisu nije dosuđen jedanaesterac, ali pobjeda Real Sociedada bila je zaslužena.


– Način na koji momčad igra i ponaša se na travnjaku je vrlo dobar, do sada nam je nedostajalo malo više sigurnosti u završnom pasu ili donošenju bolje odluke, ali znali smo da će i to doći na svoje jer je neminovno s kvalitetnim igračima koje imamo na raspolaganju – poručio je Alguacil.


Real Sociedad u Rijeku dolazi u srijedu, a na Rujevici će trenirati od 19 sati.