Rijeka vs. Real Sociedad

Španjolci trenirali na Rujevici i nahvalili “bijele”: “Rijeka je jako dobra i fizički moćna momčad”

Istina je da Rijeku nisam poznavao nakon ždrijeba, ali analizirali smo ih i znamo kakve su im mogućnosti - rekao je trener Real Sociedada Imanolu Alguacilu



RIJEKA Imanolu Alguacilu, treneru Real Sociedada i Mikelu Oyarzabalu, kapetanu momčadi, ispadali su bomboni iz usta dok su uoči sinoćnjeg treninga najavljivali utakmicu protiv Rijeke. Možda su i sami shvatili da bi izjave o nabijanju gol-razlike mogle biti kontraproduktivne.
Posebno je Alguacil bio rječit kada je govorio o kvalitetama momčadi Simona Rožmana.


– Rijeka je jako dobra momčad, fizički moćna s igračima poput Čerina, Pavičića ili Lončara koji dobro kontroliraju loptu. Tu su i Kulenović, Murić ili Andrijašević koji napadaju prostor, koji se znaju kretati i mogu napraviti puno neprilika u suparničkom kaznenom prostoru. Momčad su koja defanzivno puno radi i koja ima dobru tranziciju zahvaljujući čvrstoj obrani, tako da znamo da nećemo imati lagan zadatak – rekao je Alguacil u onom dijelu konferencije za novinare koji je bio namijenjen i hrvatskim medijima.


Foto galerija: Trening nogometaša Real Sociedada na Rujevici uoči utakmice protiv Rijeke Foto: Damir Škomrlj


Prethodno je govorio na baskijskom, taj je dio bio bez prijevoda, a bez obzira na to što je na konferenciju za novinare došao desetak minuta nakon najavljenog termina, kada se približilo vrijeme treninga, na signal klupskog glasnogovornika, jednostavno se ustao i otišao. Ipak, Alguacil nije ostavio dojam bahatog tipa, više se trudio uvjeriti španjolske novinare da utakmica na Rujevici neće biti lagana. Jer svako je njihovo pitanje počelo s “Rijeka je najslabija u skupini”.


Imanolu Alguacilu, treneru Real Sociedada

Imanolu Alguacilu, treneru Real Sociedada




– Na ovoj razini nema jačih ili slabijih momčadi, svi koji su ovdje imaju svoje dobre strane pa tako i Rijeka, koja će nas kazniti ako im ostavimo prostora. Mislim da je Rijeka kompetitivna momčad, natjecateljski orijentirana, a ako su u Europskoj ligi, znači da imaju svoje kvalitete. Istina je da Rijeku nisam poznavao nakon ždrijeba, ali analizirali smo ih i znamo kakve su im mogućnosti.


Trener Real Sociedada najavio je i da će na Rijeku ići s najjačim snagama.


– Ne razmišljam dalje od iduće utakmice i odabrat ću najkompetitivniju momčad u ovom trenutku. Najvažnija utakmica je prva iduća. Istina je da dolazimo nakon teškog ogleda u nedjelju, ali sada nam je najvažnija Rijeka. Predstavljamo jedan grb i jedan dres i tako se moramo ponašati. Igramo i za naše navijače, koji nisu s nama i jedini cilj je biti kompetitivni i pobijediti – poručio je Alguacil.