Trener Rijeke

Sopić: VARleaks? To je hrvatska klasika, ne zanima me i nemam nikakvo mišljenje o tome

Denis Frančišković

Željko Sopić / Foto Marko Gracin

Željko Sopić / Foto Marko Gracin

Željko Sopić, trener Rijeke, oglasio se o VAR-u i aktualnom trenutku domaćeg nogometa



Nogometa danas nema na programu HNL-a, neki će s pravom ustvrditi još i bolje, samo da ne “ispliva” još pokoja snimka VAR-a ili kontroverzne komunikacije sudaca koje su posljednjih dana preplavile društvene mreže i portale.


U najmanju ruku sumnjive odluke i komunikacija sudaca često na razini ulice izlaze na svjetlo dana kao na traci. Hrvatski je ligaški nogomet uzdrman i pitanje je u kojem će se sve smjeru razvijati već ovog vikenda, ali i do kraja prvenstva.


“Tako je kako je”


Rijeka je zajedno s Dinamom, Lokomotivom, Varaždinom, Goricom i Slaven Belupom potpisala zajedničko priopćenje u kojem se “izražava duboka zabrinutost i neslaganje s serijom javnih pritisaka prema sucima, Komisiji nogometnih sudaca i HNS-u”.




– To je klasika u hrvatskom nogometu. Sad se događa ovo i ne znam što bih trebao reći. Tako je kako je, idemo dalje. Mi smo nogometni djelatnici – kaže Željko Sopić, trener Riječana.


– Kako zaštititi momčad od tih vanjskih utjecaja? Normalno se pripremamo, živimo u nekom svom “eko sistemu”, a da ću nešto lamentirati o tome neću.


Zato i nemam nikakvo mišljenje o tome. Postoje ljudi koji su zaduženi da rješavaju te stvari. Igrači i mi treneri nećemo rješavati te stvari. Jednostavno onda se gubi fokus. Baš nemam nikakvo mišljenje o tome. To mi je onako, lanjski snijeg.


“Ne zanimaju me suci”


No, sasvim je jasno da će najnovija zbivanja utjecati i na sliku i poteze navijača na tribinama, za očekivati je brojne poruke navijačkog puka sa stadiona diljem Hrvatske.


– Nervoza? Ne razumijem zašto bi je bilo. Zašto nije nervoza zbog rata u Ukrajini ili izraelsko-palestinskog sukoba? Ne zanimaju me suci.


Postoje institucije koje moraju neke stvari rješavati. Neće primjerice u Rijeci ulica birati trenera, a tako je u svemu, politici i sportu.


Znakovita poruka


Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, poslao je znakovitu poruku o tome neka se slobodno objavljuju snimke razgovora iz VAR sobe.


– Nemam niti o tome nikakvo mišljenje. Treba samo pogledati kako se to radi u Njemačkoj i Engleskoj, pa tako možemo i mi.


Iako uopće ne znam kako oni rade. Nisu baš nogometne zemlje, ali uzeo sam ih za primjer – zaključuje goruću temu u svom stilu Sopić.